Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Företagare bjuder hellre på födelsedagstårta än på kurs

Dåliga på vidareutbildning, men bra på att fira de anställda när de fyller år. Så beskriver snabbmatsföretagare sig själva som arbetsgivare.

Publicerad 15 april 2008

Det är tidningen Fast food som har låtit drygt 300 svenska kafé- och snabbmatsföretagare svara på frågor om hur de är som arbetsgivare. Svaren visar att de flesta, åtta av tio, kommer ihåg att gratulera sina anställda på födelsedagen och att nästan lika stor andel erbjuder personalen mat och dryck på jobbet.

Sämre är det dock med utbildning och säkerhet. Bara tre av tio ordnar vidareutbildning till sina anställda, och endast hälften erbjuder hälsofrämjande förmåner. Så få som var tionde tillfrågad tillhandahåller trygghetslarm till personalen.

Nästan alla, 98 procent, säger att de betalar avtalsenliga löner. Några arbetsgivare, 4 procent, gör det dock svart.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här