Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Flest arbetsolyckor i Norrbotten

Hotell- och restaurangpersonal i Norrbotten drabbas oftare av olyckor på jobbet än sina kollegor i övriga landet. Det visar ny statistik från Arbetsmiljöverket.

Publicerad 23 maj 2007

Förra året anmälde 447 anställda och egenföretagare i hotell- och restaurangbranschen att de råkat ut för en allvarlig olycka på jobbet. Det visar ny statistik från Arbetsmiljöverket.

I Norrbottens län skedde något fler olyckor än i övriga landet, sett till antalet arbetande i branschen. Där skadades 6 av 1 000 verksamma på jobbet under förra året.

Minst olycksdrabbade var anställda och egenföretagare i Kronobergs län. Där anmäldes bara en arbetsplatsolycka under förra året.

Städare, köksbiträden och kockar var de yrkesgrupper som anmälde flest olyckor. Vanligaste tillbuden var fallolyckor och att någon, antingen den skadade själv eller en kollega, förlorat kontrollen över en maskin.

Under 2006 anmälde dessutom drygt 200 personer i hotell- och restaurangbranschen att de fått en arbetssjukdom, det vill säga fysiska eller psykiska besvär som uppkommit efter en längre tids arbete.

Fakta: Statistiken
Statistiken bygger på antalet anmälda arbetsskador till Försäkringskassan och Arbetsmiljöverket under 2006. Den är än så länge preliminär.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här