Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Fler omröstningar med digital teknik

Hotell- och restaurangfacket satsar för första gången på digital teknik för material och omröstningar vid kongressen i Visby. Smidigt, tycker många efter en del svårigheter i början.

Publicerad 10 november 2014
Fler omröstningar
med digital teknik
Nusreta Abadzijas läsplatta saknar ström för tillfället, men Marie Abrahamssons fungerar. -- Den har varit snäll och inte strulat. Det har fungerat bra. Foto: Ann Patmalnieks

På årets HRF-kongress fick ombuden på förhand en läsplatta, där alla handlingar fanns nedladdade. Under själva kongressen använder ombuden läsplattorna även för att rösta med.
HRF:s teknikansvariga är nöjda med den nya satsningen.
– Det har funkat väldigt bra på det stora hela. Ombuden har varit ivriga att rösta och tekniken har bidragit till tydligare resultat, säger Mattias Starck.
Han tror att det hittills har blivit fler voteringar, omröstningar, eftersom de har varit lätta att genomföra, och man har också fått exakta siffror på hur många som är för eller emot.

En del kongressombud tycker att plattorna är aningen knepiga att hantera.
– Det är ett nytt sätt att jobba på, så det är klart att det kan bli osäkerhet i början men jag tycker att de snabbt blev varma i kläderna, säger Mattias Starck.
För kongressombudet Marie Abrahamsson har det hittills gått bra att använda plattan.
– Den har varit snäll och inte strulat. Det har fungerat bra.

HRF är inte först med att använda den digitala tekniken i samband med en kongress, men väl med att skicka ut handlingarna till läsplattorna. Efter kongressen, som avslutas i eftermiddag, kommer ombuden att fortsätta använda läsplattorna i sitt arbete fram till nästa kongress. Den äger rum år 2018, då HRF också firar 100 år som organisation. 

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här