Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Pim van Dorpel ny vice ordförande

Efter lång debatt och en jämn omröstning stod det klart att Pim van Dorpel blir ny vice ordförande för Hotell- och restaurangfacket.

Publicerad 8 november 2014
Pim van Dorpel ny vice ordförande
Pim van Dorpel, ny vice ordförande, gratuleras av Ella Niia och Therese Guovelin. Foto: Stig Hammarstedt

– Våra yrken ska vara attraktiva arbetsplatser annars kommer det här inte att gå bra. Det är jag övertygad om att vi kommer att fixa. Jag vill tacka för ert förtroende. Och till er som jag ännu inte lyckats vinna förtroende ifrån, låt mig åtminstone få chansen att göra det, sa Pim van Dorpel när kongressen valde honom till vice ordförande. 

Det fanns fem nominerade kandidater till posten som vice ordförande. Debatten stod dock mellan valberedningens förslag Pim van Dorpel och Jenny Bengtsson, ordförande för avdelning Stockholm-Gotland. 

En av dem som talade för Jenny Bengtsson var Johan Östman, ledamot i styrelsen för Stockholm-Gotland.
– Hon har ett stort fackligt hjärta och en tydlig ideologisk grund i arbetarrörelsen. Som ung och kvinna passar hon som förebild för en så stor grupp i vår bransch. Självklart ska en av våra hårdast arbetande kamrater sitta i AU. 

Gustav Waerner från avdelning Nord talade för Pim van Dorpel.
– Pim har en solid bakgrund i branschen. Han har varit lokal ombudsman och central ombudsman. Han har utvecklats i takt med uppdragen, sade han.

Omröstningen blev jämn. Pim van Dorpel vann med 62 röster mot 47 röster för Jenny Bengtsson. Två ombud lade ned sina röster.    

Två av kandidaterna, Erika Flodin från avdelning Väst och Per Persson från förbundskontoret, drog tillbaka sin kandidatur innan valet. 

Pim van Dorpel är 36 år gammal och är centralombudsman på Hotell- och restaurangfacket. Han arbetar framför allt med utbildnings- och utvecklingsfrågor samt har varit ansvarig för HRF:s valarbete under senaste valet. Pim van Dorpel är i grunden kock.

På eftermiddagen omvaldes även Malin Ackholt som avtalssekreterare. 

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.