Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Fler jobb för servitörer, färre för städare

Var finns jobben 2012? Den frågan ställer sig Arbetsförmedlingen i sin nya rapport. Trots en mörk prognos finns det viss ljusning för en del av branschens yrken.

Publicerad 30 januari 2012

Färre nya jobb inom de flesta yrken och hårdare konkurrens om de tjänster som redan finns. Det är den dystra bild Arbetsförmedlingen målar upp i sin nya rapport om de kommande åren på arbetsmarknaden. Värst kommer det att vara för nyutexaminerade och nyanlända invandrare, förutspår Ams.
Som vanligt ser prognosen extra mörk ut för några av hotell- och restaurangyrkena. Städare, restaurangbiträden och kafépersonal väntas få kämpa ännu hårdare om jobben de kommande åren.

Samtidigt förutspår Ams en ljusare framtid för både servitörer och bartendrar. Framför allt kommer det att bli större efterfrågan på personer med utbildning och erfarenhet av dessa yrken, skriver Ams. Samma sak gäller för utbildade och erfarna kockar, framför allt i Stockholm och delar av Skåne.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här