Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Fast anställda blir extraanställda för att få a-kassa

Ändringen i a-kasseregeln skulle ge fler deltidsanställda fasta heltidsjobb. Men resultatet blev det motsatta. Nu kräver facket att reglerna görs om.

Publicerad 27 mars 2003

A-kassans regler har lett till en allt större otrygghet i anställningen för dem som arbetar deltid. Det har Hotell- och restaurangfacket, Handels och Fastighets märkt av. Facken kräver nu att LO gör något åt deltidsarbetarnas situation. Anställningsformen, om det är ett fast jobb eller inte, ska inte ha någon betydelse för rätten till a-kassa, anser de tre fackförbunden.

Det började 1995. Då ändrades reglerna för deltidare som ville ha ersättning från arbetslöshetskassan. Den som har ett fast deltidsjobb får bara ersättning från a-kassan under 300 dagar. Tanken var att arbetsgivarna skulle erbjuda sina deltidsanställda heltid för att inte förlora dem.
Men det har inte blivit fler heltidsjobb.
– Jag har nog inte varit med om ett enda fall där en medlem som deltidsstämplat har erbjudits heltid, säger Anna-Lena Lundh, biträdande föreståndare på HRF:s a-kassa. Det var ju det som var meningen med den här regeln.
I stället har de fasta deltidsjobben försvunnit.
För att kunna fortsätta stämpla har den deltidsanställde sagt upp sig från det fasta jobbet och fortsatt att jobba som extra. Ofta på samma arbetsplats och ofta i samråd med arbetsgivaren. Är deltidsjobbet ett extrajobb kan den anställde nämligen fortfarande få ersättning från a-kassan för att täcka upp till en heltid.
– Medlemmen säger upp sig och tar en otrygg anställning i stället för att få en fast deltid, säger Per Persson, tredje ordförande i HRF.
– Kollektivavtalet sätts ur spel och det blir bekvämt för arbetsgivaren, säger han.

Deltidare vill ha heltidsjobb
Det är framför allt kvinnor och ungdomar som arbetar deltid mot sin vilja. Mer än hälften av de deltidsanställda i HRF vill ha mer arbete och var fjärde kvinnlig LO-medlem under 25 år har kortare arbetstid än de önskar. Så här ser det ut för de deltidsanställda i några fackförbund:

Hotell- och restaurang: 56% vill ha mer arbetstid
Fastighets: 48% vill ha mer arbetstid
Handels: 36% vill ha mer arbetstid

Fler tidsbegränsade anställningar
Det är också allt fler som har tidsbegränsade anställningar och utvecklingen har gått åt fel håll. Fler och fler har korta och otrygga jobb. Så här har det gått i några fackförbund:

Andel av medlemmarna som har tidsbegränsade anställningar ökar:
Handels:   Från 7% 1990 till 16% 2001
HRF: Från 12% 1990 till 27% 2001
Fastighets: Från 7% 1990 till 19% 2001
Transport: Från 9%   1990 till 13% 2001

I tre av de fyra förbunden har det blivit mer än dubbelt så många som har tidsbegränsade jobb. Fackförbunden menar att detta har med deltidsregeln att göra.

Det här säger avtalet
Enligt HRF:s kollektivavtal så ska ett regelbundet och schemalagt arbete inte kunna vara »extra vid behov«. Arbetar man regelbundet och på schema så ska det vara en fast anställning.
Men deltidsregeln i a-kassan gör ofta att medlemmen själv accepterar en extraanställning för att få mer pengar.

Det här händer nu
På HRF:s kongress i maj ska regeln diskuteras. Två avdelningar, Gävleborg och Mellannorrland, har krävt förändringar och förbundsstyrelsen håller med. Kravet till LO kommer att diskuteras på LO:s representantskap den 22 april

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Nyheter arbetsmiljö

HRF och Choice vill förebygga smitta

Hur kan hotellanställda skyddas mot coronavirus i sitt arbete? Det har HRF och Nordic Choice Hotels försökt ta reda på i ett gemensamt projekt. Målet är att ta fram ett verktyg, som en checklista, som kan användas på kedjans hotell.

Publicerad 1 mars 2021 Kommentera
HRF och Choice vill förebygga smitta
Nordic Choice Hotels och HRF tar gemensamt grepp på coronarisker i arbetsmiljön. Foto: Paul Wallén/Mostphotos, Colourbox
Alejandro Quezada

I augusti förra året gick Nordic Choice-kedjan ut med att alla deras anställda med gästkontakt skulle bära munskydd för att förhindra coronasmitta. Problemet var bara att beslutet inte hade förhandlats med Hotell- och restaurangfacket.

Till slut hittade parterna en lösning – ett gemensamt projekt för riskbedömning och riskhantering kring covid-19 på hotellen.
– Vi har tillsammans med företagshälsovården i form av läkare och arbetsmiljöingenjör gått igenom hur arbetet med smittorisker ser ut på hotellen, vilka åtgärder som har gjorts och vad som behöver göras, säger Alejandro Quezada, HRF-ombudsman och regionalt skyddsombud som arbetar med projektet.

Sex Choice-hotell har genomgått en fördjupad riskbedömning. Planen är att med erfarenheterna därifrån skapa ett verktyg som sedan ska kunna användas på samtliga hotell i Nordic Choice-kedjan.
– Branschen är bra på att hitta lösningar, men det har inte funnits ett standardiserat sätt att arbeta med det här. Vi vill ge hotellen en struktur att följa, någon form av mall eller checklista. Vi som parter vill ta ett grepp på hur man kan jobba förebyggande i arbetsmiljön, säger Alejandro Quezada.

Erfarenheterna från hotellen ska diskuteras på ett möte i nästa vecka.

Nyheter VÅRT HRF

Hallå där, Anne Carlén Hellgren

Att starta nytt jobb under en pandemi är inte optimalt. Men Anne Carlén Hellgren, ny kassör i HRF:s avdelning 31 Karlstad, är taggad.

Publicerad 1 mars 2021 Kommentera
Hallå där, Anne Carlén Hellgren
Anne Carlén Hellgren. Foto: Linn Malmén
Anne Carlén Hellgren. Foto: Linn Malmén

I december tog Anne Carlén Hellgren över rodret som kassör på HRF-kontoret i Karlstad.
Vad gjorde du tidigare?
– Jag kommer från Kommunal, där jag bland annat var regionalt fackligt ombud för privatanställda. Jag har stor erfarenhet av att arbeta med små privata arbetsgivare.

Vad lockade med HRF?
– Det är snabba puckar, kortare beslutsvägar och man får vara mer allround. Jag gillar att ha många bollar i luften, och det får man verkligen här. Det är underbart!

Vad tar du med från Kommunal?
– Förmågan att värva förtroendevalda. Att organisera, att väcka intresse. Jag har jobbat jättemycket med det. Ju fler förtroendevalda, desto mer kan vi påverka.

Nyheter konkurs

Här fortsätter konkurserna att öka

Konkurserna sjunker i de flesta branscher – men inte bland restauranger. Där ökade konkurserna med 48 procent i februari, jämfört med februari 2020. Det visar statistik från UC.

Publicerad 1 mars 2021 Kommentera
Här fortsätter konkurserna att öka
Förra året var ett krisår i restaurangbranschen. Nu verkar det som att konkurserna fortsätter att öka även i år. Foto: Colourbox
Richard Damberg. Foto: UC

Under krisåret 2020 gick nästan 700 svenska restauranger i konkurs, runt 200 fler än året innan. Och ännu har ökningen inte stannat upp, visar ny konkursstatistik.

– Restaurangbranschen är den enda branschen där konkurserna ökar jämfört med februari 2020, från 29 till 43. Det lär tyvärr inte blir bättre när kaféer och restauranger från och med i dag omfattas av nya, hårdare restriktioner, säger Richard Damberg, ekonom på kreditupplysningsföretaget UC.

Statistiken visar att konkurserna i landet sjönk med nästan 20 procent i februari, jämfört med samma månad 2020. Men restaurangbranschen går mot strömmen. Där steg i stället konkurserna med 48 procent.

Hittills i år har 102 restaurangföretag satts i konkurs. Det är en ökning med 26 procent jämfört med samma period förra året.

– De branscher som har drabbats hårdast av pandemin kommer att ha det fortsatt tufft ett tag till, men när väl vaccineringarna kommer i gång står hushållen redo att spendera pengar på restaurang, nöjen och upplevelser. I de branscherna är det relativt lätt att återanställa personal och startsträckan blir kort, säger Richard Damberg.

Fråga om jobbet.
100
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här