Förra året minskade för första gången antalet restauranger som serverar alkohol i Stockholm.
Vid årsskiftet hade 1 526 lokaler serveringstillstånd i Stockholms stad. Det är 36 färre än för ett år sedan.
– Det verkar som om marknaden har mättats, säger Joakim Larsson till Dagens Nyheter.
Han är moderat ordförande i tillståndsutskottet och menar att krögarna har bättrat sig, både när det gäller att betala skatter och avgifter och att servera minderåriga.
– För några år sedan hade vi ett 40-tal ärenden som gällde skatter och bokföring, nu har vi bara två tre, säger Joakim Larsson.
Tillståndsenheten skriver i verksamhetsberättelsen för 2001 att ”servering till märkbart berusade personer och till underåriga minskar. Det är mycket sällsynt att en tillståndshavare som meddelats varning på grund av servering till underårig eller så kallad överservering fortsätter att missköta sig.”
Av de 95 nya ansökningar om sprittillstånd som kom in förra året beviljades 86, helt eller delvis.
14 krogar fick tillståndet indraget. Det är den lägsta siffran på 10 år.
Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.