Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Färre konkurser – men inte bland hotell och restauranger

Färre svenska företag går i konkurs. Minskningen gäller för de flesta branscher - utom för hotell- och restaurangbranschen. Där är konkurserna i stort sett lika många som förra året.

Publicerad 5 oktober 2007

Det går fortsatt bra för de svenska företagen. Hittills i år har företagskonkurserna sjunkit med 10 procent jämfört med 2006. Nedgången gäller för nästan alla branscher. Ett undantag är hotell- och restaurangbranschen. Mellan januari och september gick 257 hotell och restauranger i konkurs. Det är bara två färre än under samma period förra året.

Bara detaljhandeln har större andel konkurser. Där ökade i stället konkurserna med 13 procent under årets första nio månader.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här