Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Färre fall till Rättsskyddet

Under förra året lämnade HRF 29 fall till LO-TCO Rättsskydd för hjälp. Det är minskning med över 30 procent jämfört med under 2006.

Publicerad 8 februari 2008

Tillsammans lämnade LO-förbunden över 1 199 nya ärenden till LO-TCO Rättsskydd under 2007. Av dem kom bara 29 stycken från Hotell- och restaurangfacket. En del i förklaringen är att HRF blivit bättre på att driva ärenden själva, säger Göran Andersen som är ombudsman och jurist på förbundet.
– Vi kan slå oss för bröstet här. Dels har vi blivit bättre på att backa upp de lokala ombudsmännen, dels driver vi fler centrala förhandlingar själva. Och under förra året kom det ändå in mycket fler ärenden än vanligt.

Under 2007 avslutade Rättskyddet 49 ärenden för HRF:s räkning. Det resulterade i drygt två miljoner kronor i ersättning, i genomsnitt 40 979 kronor per ärende. Fackförbundet Målarna som toppade listan över utverkad ersättning fick ut 1 142 000 kronor per avslutat fall.

Om LO-TCO Rättsskydd:
LO-TCO Rättsskydd är en juristbyrå som ägs till 90 procent av LO och 10 procent av TCO. Hit kan förbunden vända sig med medlemmar som behöver rättshjälp i olika frågor. Ärendena kan gälla allt från lön och diskriminering till arbetsskador. För att få hjälp måste medlemmarna först vända sig till sitt eget förbund.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här