Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Färre arbetslösa under augusti

Arbetslösheten minskade något under augusti månad. I hotell- och restauranganställdas a-kassa har arbetslöshetssiffrorna för augusti inte varit lika låga på fem år.

Publicerad 11 september 2006

I juli månad var drygt 7 900 medlemmar i hotell- och restauranganställdas a-kassa anmälda som arbetslösa. I augusti hade siffran krympt till knappt 7 000, motsvarande 9,5 procent av a-kassans medlemmar. Därmed blev årets augustimånad den bästa på flera år.

Under augusti 2005 var 11,1 procent av a-kassans medlemmar arbetslösa och i augusti 2004 fick 10,8 procent arbetslöshetsersättning från a-kassan.

Även andelen deltidsarbetslösa minskade under augusti månad jämfört med de senaste åren. En förklaring kan vara att fler har börjat i något av arbetsförmedlingens olika program. Under augusti månad var 5 procent av a-kassans medlemmar inskrivna i en sådan sysselsättning. Det kan jämföras med 3,9 procent 2005 och 4,1 år 2004.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här