Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Får 2,9 miljoner efter hjälp från HRF

En medlem i Hotell- och restaurangfacket blev sjukskriven efter att ha hotats till livet av sin arbetsgivare. Med hjälp från facket har hon nu fått rätt till sammanlagt 2,9 miljoner kronor i olika ersättningar.

Publicerad 9 december 2013
Får 2,9 miljoner 
efter hjälp från HRF
HRF-medlemmen blev hotad till livet av sin arbetsgivare, och har inte kunnat återvända till arbetslivet. Foto: Colourbox

Kvinnan vände sig till Hotell- och restaurangfacket våren 2008. Kvinnan, som arbetade som servitris, hade blivit fasthållen och hotad till livet av sin chef. Saken polisanmäldes, och facket hjälpte henne att få anställningen avslutad och få ut innestående semesterersättning. Servitrisen mådde psykiskt dåligt efter händelsen och blev sjukskriven, säger Eva-Lotta Ramberg, jurist på Hotell- och restaurangfacket. Hon har hjälpt medlemmen med alla kontakter med Försäkringskassan och med Afa, som administrerar Trygghetsförsäkring vid arbetsskada.  
– Hon fick sjukpenning från Försäkringskassan och så anmälde vi det som ett olycksfall till Afa. Genom Trygghetsförsäkringen för arbetsskada fick hon ersättning för inkomstförlust, sveda och värk samt medicinsk invaliditet.  

Kvinnans hälsa blev dock inte bättre, och alla försök med arbetsträning misslyckades. Några år innan händelsen med arbetsgivaren hade servitrisen dessutom blivit misshandlad av en gäst. Av misshandeln fick hon försämrad hörsel vilket hade klassats som en arbetsskada. Tillsammans med den nya sjukskrivningen verkade det osannolikt att hon någonsin skulle kunna komma tillbaka till arbetslivet.
– Då ansökte vi om livränta och sjukersättning hos Försäkringskassan. Båda ersättningarna beviljades och i och med det att hon fick livränta så innebar det att Försäkringskassan godkände hennes skada som arbetsskada.

Detta ger kvinnan, som i dag är 58 år, ersättning för resten av det som skulle ha varit hennes arbetsliv. Sammanlagt, med övriga ersättningar facket har förhandlat fram för henne, rör det sig om 2,9 miljoner kronor. Eva-Lotta Ramberg tycker att det är viktigt att berätta om att facket kan hjälpa till med sådana här saker.
– Vi får inte in så många ärenden till oss som rör försäkringar. Dels är det nog inte alla som vet att de kan ansöka om ersättning från Afa när de är sjukskrivna, och dels är det nog många som inte vet att vi på facket kan hjälpa till. Man kanske helt enkelt ger upp om man får avslag från Försäkringskassan. Det kanske blir för jobbigt.

Fakta: Trygghetsförsäkring för arbetsskada

Som privatanställd arbetare med kollektivavtal är du inkluderad i Trygghetsförsäkring för arbetsskada, TFA. Från den kan du få ersättning om du råkar ut för ett olycksfall på arbetet eller på vägen till eller från arbetet, om du får en arbetssjukdom eller en smittsam sjukdom. Det finns olika typer av ersättning. Du kan till exempel få ersättning för inkomstförlust, sveda och värk, bestående besvär, ärr eller tandskador. Du behöver inte ha fått ersättning från Försäkringskassan för att ha rätt till ersättning. För anställda i hotell- och restaurangbranschen är det Afa Försäkring som sköter försäkringen. Du kan ansöka på deras sajt afa.se.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Nyheter MEDLEMSMÖTE

HRF möter medlemmar på Scandic

Scandic är en stor arbetsgivare med många HRF-medlemmar. Den här veckan är de i fokus för ordförande Malin Ackholt.

Publicerad 24 september 2020 2 kommentarer
HRF möter medlemmar på Scandic
HRF:s ordförande Malin Ackholt möter medlemmar på Scandic digitalt. Foto: Peter Jönsson

Under veckan arrangerar Hotell- och restaurangfacket flera digitala möten för medlemmar på hotellkedjan Scandic. Tanken är att medlemmarna ska få diskutera bland annat framtiden för branschen och den kommande avtalsrörelsen med förbundets ordförande.

– Vi måste hitta sätt att ha samtal och diskussioner med medlemmar trots att det pågår en pandemi. Det kommer inte att ersätta möten IRL. Det här är ett komplement, som säkert kommer att fortleva även efter corona, säger Malin Ackholt.

Intresset för de digitala medlemsmötena har varit stort. Hittills har mer än 70 medlemmar deltagit.

– Många upplever det intressant att höra hur kollegor på andra arbetsplatser har det. Sedan kan det komma upp en del individärenden som vi inte kan lösa där, men där vi kan lotsa vidare, säger Malin Ackholt.

Nu tittar HRF på möjligheterna att hålla liknande möten på andra arbetsplatser.

– Sedan har vi fått önskemål om att köra på engelska på Scandic, så det förbereder vi för, säger Malin Ackholt.

Nyheter forskning

Skolan ska ta kampen mot sextrakasserier

Hur kan hotell- och restaurangutbildningarna hjälpa elever att hantera och förebygga sexuella trakasserier senare i arbetslivet? Det ska forskare vid Linnéuniversitet ta reda på med hjälp av pengar från branschens forskningsfond BFUF.

Publicerad 22 september 2020 Kommentera
Skolan ska ta kampen mot sextrakasserier
Många av branschens yrken är extra utsatta för sexuella trakasserier. Nu ska forskarna försöka ta reda på hur skolan kan hjälpa framtida medarbetare att förebygga och hantera problemet. Foto: Colourbox
Maria Hedlin. Foto: Linnéuniversitetet

Statistik visar att hotell- och restauranganställda tillhör de grupper som är mest utsatta för sexuella trakasserier i yrkeslivet. År 2015 vittnade nästan 16 procent av de branschanställda i Arbetsmiljöverkets undersökning om att de sextrakassererats av andra än chefer och kollegor någon gång det senaste året. Motsvarande siffra inom handeln var 6 procent.

Nu ska forskare vid Linnéuniversitetet hitta sätt för hotell- och restaurangutbildningarna att hjälpa framtida branschanställda att förebygga och hantera problemet.
– Sexuella trakasserier i hotell- och restaurangbranschen är ett problem som varit känt sedan länge, och både bransch och fack har försökt komma till rätta med det. Vår tanke är att utbildningarna ska kunna hjälpa de framtida medarbetarna att förebygga problemet, säger Maria Hedlin, professor i pedagogik och projektledare för studien.

Tillsammans med kollegan Eva Klope, lektor i pedagogik, ska hon nu intervjua elever som går tredje året på något av gymnasiets hotell- och restaurangprogram.
– Vi tror att det är en stor del av dem som redan fått en del erfarenhet från branschen, kanske genom sommarjobb eller extrajobb, säger Maria Hedlin.

Fakta: Forskningsprojekten

BFUF beviljar varje år medel till forskning som syftar att stärka branschen och dess anställda. Fonden är grundad och finansieras gemensamt av HRF och Visita. Vid den senaste utlysningen beviljades fem projekt sammanlagt 6,7 miljoner kronor. Dessa var:

  • Kompetent, kunnig och stolt: Lärande som varumärkeslöfte i besöksnäringen. Luleå tekniska universitet.
  • Social hållbarhet för framtida medarbetare inom hotell- och restaurang. Linnéuniversitetet.
  • The new ’normal’ and the changing value of tourism education. Högskolan Dalarna.
  • Boosting the sustainable food choice to reduce climate footprint at winter tourism destinations. Högskolan Dalarna.
  • Supporting adoption of climate-smart solutions with lab-based experimental social science. Mittuniversitetet Östersund.

Hon berättar att idén till projektet kommer från utbildningen för yrkeslärare, där hon och Eva Klope undervisar.
– Vi har fått höra att många av yrkeslärarna tycker att sexuella trakasserier är ett knepigt ämne att ta upp med eleverna.

Projektet ska pågå hela nästa år och beräknas vara klart våren 2022. Det är ett av fem forskningsprojekt som nyligen fått medel av BFUF, besöksnäringens forsknings- och utvecklingsfond.

Ur temat Coronakrisen
Nyheter arbetsmiljö

HRF ska granska arbetsmiljö digitalt

Hotell- och restaurangfackets regionala skyddsombud börjar nu med digitala arbetsmiljöbesök. Målet är att få till ett fungerande arbetsmiljöarbete även i coronatider.

Publicerad 22 september 2020 Kommentera
HRF ska granska arbetsmiljö digitalt
Videosamtal ska hjälpa Hotell- och restaurangfackets regionala skyddsombud att fortsätta sitt arbete även under coronapandemin. Foto: Kent Eng, Colourbox
Kent Johansson. Foto: Jann Lipka/HRF

Coronapandemin har gjort det svårt för Hotell- och restaurangfackets regionala skyddsombud att utföra sitt uppdrag. För att inte arbetsmiljön ska bli lidande börjar förbundet nu med digitala RSO-besök, i form av videosamtal med arbetsgivarna.

Kent Johansson, ombudsman på HRF som har tagit fram modellen, ser flera fördelar.
– En fördel är att vi rent praktiskt kan få fler besök genomförda. Vi plockar bort massvis med restid, säger han.

En annan fördel är att besöken blir noggrant utförda, säger Kent Johansson.
– Det finns självklart fysiska arbetsmiljöproblem som man riskerar att missa när man inte kan göra en okulär besiktning, men det finns många saker som man inte behöver gå runt för att upptäcka. Till exempel i det systematiska arbetsmiljöarbetet. Det är oftast större problem än de rent fysiska, säger Kent Johansson.

Ingår i temat: Coronakrisen 86 artiklar

Alla artiklar i temat (83 till)
Fråga om jobbet.
99
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här