Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Fängelse för krögare som våldtog servitris

En krogägare i Helsingborg dömdes i går till två års fängelse för våldtäkt av en kvinna, anställd som servitris på hans krog.

Publicerad 4 maj 2011

Våldtäkten skedde en sen kväll år 2007, när krögaren och servitrisen var ensamma på Helsingborgskrogen. Det dröjde dock till sommaren 2010 innan det hela uppdagades. Kvinnan polisanmälde då att hon blivit misshandlad av mannen när de två stött på varandra på en annan krog i staden. I samband med anmälan berättade hon även om våldtäkten, skriver HD.se.

Arbetsgivaren nekar till brott. Han erkänner att han haft sex med servitrisen den där kvällen, men säger att båda var med på det.
Tingsrätten ansåg dock att kvinnans version var mer trovärdig. Den styrktes dessutom av att hon berättat för sin familj om våldtäkten direkt efteråt, samt av att vittnen berättat om hur kvinnan förändrades efter övergreppet.
 
I går dömde rätten därför krögaren till två års fängelse. Han ska även betala 90 000 kronor i skadestånd till servitrisen.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här