Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Facksnack och tatuering på Pride

Fackliga frågor får också rum på Pridefestivalen. HRF och de andra LO-förbunden är på plats för den som vill prata arbetsliv.

Publicerad 2 augusti 2013
Facksnack och tatuering på Pride
Irith Blum, Alasan Jallow och Christer Högberg från HRF utanför LO-tältet. Foto: Sofia Andersson

I Stockholm är Pridefestivalen i full gång, och i LO-förbundens gemensamma tält jobbar Irith Blum, Alasan Jallow och Christer Högberg från Hotell- och restaurangfacket. Här kan festivalbesökarna ställa fackliga frågor om allt från löner till diskriminering.
– Det är många som inte känner till HRF:s app ”Schysta villkor”, men tycker att det är en bra idé och laddar ner den direkt, säger Christer Högberg.
Alasan Jallow jobbar till vardags på Scandic Foresta i Lidingö, men gör ett inhopp i LO-tältet under sin semester.
– Det här är roligt, det är ett bra sätt för facket att synas och träffa folk, säger han.
HRF-trion har också prytt festivaldeltagarna med gnuggtatueringar. Den guldglittrande varianten ”Schyst politik” gick hem extra bra under torsdagens schlagerkväll.
HRF och de övriga LO-förbunden deltar i Prideparaden i morgon, lördag.

Fakta

Om appen

Hotell- och restaurangfackets mobilapp ”Schysta villkor” finns att ladda ner gratis. Det är en kartapp som visar restauranger, kaféer, barer, hotell och andra ställen i din närhet som har tecknat kollektivavtal med Hotell- och restaurangfacket.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.