Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Facket stämmer städbolag i AD

En städerska som arbetat 31 år på samma hotell fick inte jobba kvar när hotellet bytte städentreprenör. Nu stämmer HRF städbolaget i Arbetsdomstolen.

Publicerad 28 juni 2007

När Designhotellet i Värnamo bytte städentreprenör i våras fick de flesta städarna jobba kvar i det nya bolaget. Men den i personalen som jobbat längst på hotellet, hela 31 år, fick inte fortsatt anställning.
Hotell- och restaurangfacket menar att städbolaget inte följt reglerna för hur en övergång ska gå till, och har nu stämt företaget i Arbetsdomstolen.
– Vi har olika åsikter. Vi anser att hon hade så pass lång erfarenhet att hon borde ha fått stanna. Men arbetsgivaren har utgått från en egen turordningslista, säger Göran Andersen som är jurist och ombudsman på HRF.

Facket kräver nu att städbolaget ska betala kvinnan 150 000 kronor i skadestånd. Dessutom bör hon få lön från bolaget tills ärendet är klart, anser HRF.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här