Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Facket protesterar mot kullerstensgolv på uteserveringar

Varbergs kommun har nya riktlinjer för hur uteserveringarna ska se ut. Men HRF:s ombudsman Margit Bik i Halmstad protesterar. ? Man har bara tänkt på utseendet, inte på arbetsmiljön, säger hon. ? Vi ska ta upp frågan igen, säger Leif Håkansson på stadsbyggnadskontoret.

Publicerad 18 mars 2002

Parasoller istället för tak, låga sidoväggar som inte skyddar mot blåsten och kullersten istället för trägolv.
Margit Bik, ombudsman på HRF i Halland, är inte nöjd med de nya riktlinjerna för uteserveringar som Varbergs kommun tagit fram.
? Det verkar inte som om man ägnat en tanke åt arbetsmiljön. Bara hur det ska se se ut, att det ska vara kontinentalt och så, säger Margit Bik.
Det var en medlem som ringde till facket. Hennes arbetsplats hade haft trägolv på uteserveringen, men i år skulle borden stå direkt på kullerstenarna på grund av de nya riktlinjerna.
En hård och ojämn kullerstensbeläggning som underlag är skadligt för de anställdas fötter, ryggar och axlar.
? De anställda och arbetsgivarna har samma inställning och kan driva frågan mot kommunen, säger Margit Bik.
? Men det är konstigt att stadsbyggnadskontoret inte har frågat personal och krögare om synpunkter. Vi som har arbetat med servering vet vad som händer när det är blåst. Parasoller välter borden och de flyger iväg och landar på våra gäster.
Leif Håkansson på stadsbyggnadskontoret har tagit del av fackets kritik.
? Vi har hört liknande synpunkter förut, säger han.
Kommer ni att göra om riktlinjerna?
? Byggnadsnämnden har möte i början av april och då ska vi ta ställning till det här.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.