Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Européer positiva till rökstopp

Äver hälften av EU:s medborgare tycker att det är bra med rökförbud på restauranger och barer. Mest positiva är irländare och italienare.

Publicerad 25 oktober 2007

EU-kommissionen har undersökt hur unionens medborgare ser på rökning. Mest negativa till rökförbud på restauranger och barer är invånarna i Ungern, Polen, Bulgarien och Grekland. Det är också länder med stor andel rökare.

I Irland, Italien och Sverige är i stället nio av tio medborgare positiva till rökförbudet.
– Stödet är störst i de länder som redan har förbud. Det skulle innebära att siffrorna skulle kunna bli ännu högre om folk bara fick uppleva fördelarna med rökförbud, sade EU:s hälsokommissionär när han presenterade rapporten.

Undersökningen visar också att de svenska rökarna är betydligt mer hänsynsfulla än rökare i många andra EU-länder. Nio av tio svenskar låter bli att röka när det finns barn och gravida närvarande. Det kan jämföras med danska rökare, där nästan hälften bolmar på i närheten av gravida och barn.

Källa: Tobaksfakta

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Fråga om jobbet.
112
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här