Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Européer positiva till rökstopp

Äver hälften av EU:s medborgare tycker att det är bra med rökförbud på restauranger och barer. Mest positiva är irländare och italienare.

Publicerad 25 oktober 2007

EU-kommissionen har undersökt hur unionens medborgare ser på rökning. Mest negativa till rökförbud på restauranger och barer är invånarna i Ungern, Polen, Bulgarien och Grekland. Det är också länder med stor andel rökare.

I Irland, Italien och Sverige är i stället nio av tio medborgare positiva till rökförbudet.
– Stödet är störst i de länder som redan har förbud. Det skulle innebära att siffrorna skulle kunna bli ännu högre om folk bara fick uppleva fördelarna med rökförbud, sade EU:s hälsokommissionär när han presenterade rapporten.

Undersökningen visar också att de svenska rökarna är betydligt mer hänsynsfulla än rökare i många andra EU-länder. Nio av tio svenskar låter bli att röka när det finns barn och gravida närvarande. Det kan jämföras med danska rökare, där nästan hälften bolmar på i närheten av gravida och barn.

Källa: Tobaksfakta

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.