Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Dömd för sextrakasserier

I ett års tid utsattes kvinnan för sexuella trakasserier av en manlig arbetskamrat på konditoriet. Nu har mannen dömts av Stockholms tingsrätt för sexuellt ofredande.

Publicerad 4 mars 2005

De sexuella trakasserierna skedde på ett konditori i Stockholm. De började direkt när kvinnan fick anställning och pågick fram till att hon slutade sitt arbete efter ett år.
Den manliga arbetskamraten pratade gärna och ofta om sex och porr. Han brukade fråga vilka ställningar hon gillade, om hon tittade på porrfilm och ständigt skämta med sexuella antydningar. Dessutom brukade han ta henne på stjärten eller mellan benen och smeka henne över ryggen, nacken och midjan.
Kvinnan brukade slå bort hans hand. Hon sade ifrån på skarpen gång på gång. Vid tre eller fyra tillfällen tog hon honom avsides från de andra arbetskamraterna, skällde ut honom och vädjade till honom att lämna henne ifred.
Men trakasserierna bara fortsatte. Kvinnan tog allt mer illa vid sig och när hon slutade sin anställning polisanmälde hon mannen.
Anmälan ledde till en rättegång i Stockholms tingsrätt där ord stod mot ord. Mannen hävdade att stämningen på arbetsplatsen var flörtig och att både män och kvinnor ofta kom med sexuella anspelningar, men att han inte trakasserat kvinnan.
Stockholms tingsrätt valde att tro på kvinnans berättelse och anser att hon borde ha fått vara fredad på arbetsplatsen, inte minst eftersom hon vid upprepade tillfällen hade påtalat för mannen att hon tog mycket illa vid sig av hans närmanden.
Mannen har nu dömts till 9 000 kronor i böter för sexuellt ofredande och ska dessutom betala 5 000 kronor i skadestånd till kvinnan för kränkning.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här