Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Död råtta tvingade krog att stänga

En restaurang i Göteborg fick stänga i början av veckan sedan kommunens inspektörer hittat mögel, råttbajs och en död råtta i lokalerna.

Publicerad 7 september 2007

Det var en gästs klagomål som ledde till att miljöförvaltningen besökte restaurangen i centrala Göteborg i början på veckan. Inspektörerna insåg snabbt att den klagande gästen haft fog för sin anmälan. Råttbajs på golvet, mögel i diskmaskinen och kroppen av en död råtta gjorde att inspektörerna beslutade att stänga restaurangen med omedelbar verkan.
– Det var ganska allvarliga brister. Frånsett skadedjuren var det smutsigt och problem med hanteringen av matvarorna – det var för varmt i kylarna vilket innebär att bakterier växer till sig, råa varor blandades med beredd mat. På flera punkter saknades rutiner för att säkra god livsmedelshygien, säger Daniel Eek på miljöförvaltningens livsmedelsavdelning till Göteborgs-Posten.

Vid en ny kontroll i onsdags konstaterades att problemen ännu inte hade åtgärdats.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här