Nyheter Startsidan
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

DO stämmer motell för kränkande frågor

Under en arbetsintervju på ett motell i Linköping fick en kvinna svara på kränkande frågor om sin irakiske makes kultur. Nu stämmer DO motellet.

Publicerad 4 februari 2010

En arbetssökande kvinna fick tips om att ett motell i Linköping behövde folk. Hon skickade in sitt cv och fick komma på intervju. Så långt allt väl. Men när motellets representant vid intervjun fick höra hennes utländskt klingande efternamn ändrades situationen, enligt kvinnan. I stället för att prata arbetsmeriter så kom samtalet att handla om hennes irakiska make och hans kultur.

Enligt den arbetssökande kvinnan frågade motellets representant bland annat om inte männen från den kulturen var väldigt kontrollerade, samt sade sig ha "dåliga erfarenheter av tjejer som är tillsammans med invandrare".

Kvinnan tog mycket illa vid sig av intervjun, och har nu fått hjälp av Diskrimineringsombudsmannen att stämma motellet i Arbetsdomstolen. DO kräver att motellet ska betala 200 000 kronor till henne i diskrimineringsersättning.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här