Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Diskriminering på varannan europeisk krog

Det är inte bara i Sverige som krogar använder fula metoder för att bli av med önskade gäster. En ny undersökning visar att varannan europeisk nattklubb diskriminerar.

Publicerad 7 mars 2011

Bakom undersökningen, som genomfördes i helgen, ligger organisationen EGAM, European Grassroots Antiracist Movement. Sammanlagt besökte testgrupper med olika etniska tillhörigheter drygt 60 nattklubbar runt om i Europa. På mer än hälften av ställena, 35 stycken, rapporterades diskriminering. Värst var det i Rumänien och Spanien, men även Sverige fick anmärkningar.
– I undersökningen i Sverige lät vi två personer med arabisk etnicitet försöka gå in på olika klubbar, i nära anslutning till att två personer med väldigt svenskt utseende också försökte gå in. I ett fall av totalt fyra blev personerna med arabisk etnicitet diskriminerade vid entrén, säger Vida Paridad på Sveriges antidiskrimineringsbyråer till DN.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här