Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Delade meningar om branschens ekonomi 2004

Blir 2004 ett bra år med många nya hotell- och restaurangjobb eller en lång väntan på att konjunkturen vänder? Åsikterna går isär.

Publicerad 15 januari 2004

Hotell- och restaurangföretagen är optimistiska inför framtiden. Under 2004 förväntar sig branschen att det ekonomiska läget ska förbättras och att antalet anställda kommer att öka.
Det skriver Arbetsmarknadsstyrelsen (Ams) i sin prognos för arbetsmarknaden 2004.
Ökningen kommer framför allt att märkas i storstäderna, där medelinkomsten bland löntagarna är högre, spår Ams.

Göran Granhed är branschekonom på SHR, Sveriges hotell- och restaurangföretagare. Han ser inte lika positivt på utvecklingen under året. Inkomsterna från köpglada privatpersoner kan inte uppväga att företagskunderna sparar in på hotell- och restaurangbesök.
Konjunkturen vänder först mot slutet av 2004, tror Göran Granhed.

Kronans stigande värde har betydelse för prognosmakandet. Osäkerheten gäller hur det påverkar konjunkturen. Men också hur det påverkar antalet turister till Sverige. En stark krona gör det dyrare för utländska turister att bo på hotell och äta på restaurang, så de väljer kanske att semestra i billigare länder.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här