Dina rättigheter | Nyheter jämställdhet
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

De vill få dig att säga ifrån på jobbet

Med osäkra anställningar följer tysta anställda. Rebecka Bohlin och Sara Berg skrev en bok som ska peppa kvinnor att säga ifrån.

Publicerad 25 september 2013
De vill få dig att 
säga ifrån på jobbet
Foto: Elis Hoffman
inlinebild
Självhjälpsbok för den som är trött på att ”gilla läget”. Foto: Ordfront

Det kan handla om en sexistisk kommentar, att heltids­jobbet går till en manlig kollega eller att förslitningsskadan inte anses vara arbetsrelaterad. Kvinnors arbetsmarknad är tuff och diskriminering kan slå hårt. Men det finns en styrka i igenkänning och att dela erfarenheter med varandra, tänkte Rebecka Bohlin och Sara Berg och bestämde sig för att skriva boken ”Bit inte ihop”.
– Det är färre säkra jobb, fler deltider, färre arbetsgivare som skriver kollektivavtal och färre som går med i facket. Det har blivit sämre på arbetsmarknaden för arbetarkvinnor, säger Rebecka Bohlin.
– ”Bit inte ihop” är en självhjälpsbok om vad du kan göra som individ och som grupp. Vi vill lyfta fram både det personliga ansvaret men också det kollektiva på en arbetsplats, fyller Sara Berg i. Du ska inte behöva vara rapp i käften utan söka och få stöd hos arbetskamrater.

Ansvaret för att skapa en jämställd arbetsplats där kvinnor inte får sämre möjligheter och chanser faller på många, menar författarna. Vi har arbetsmiljölagen och lagar mot diskriminering. Det är viktigt att chefer tar frågan på allvar och följer lagarna, att facket lyfter frågan och att politiker skärper lagen.
– Villkoren på en arbetsplats är en del av ett större samhällsproblem och inte den enskildas fel. Men det är viktigt också att stärka sig och lära sig hur vi tillsammans kan stärka gruppen, säger Sara Berg.

Författarna påpekar också att ett jämställt arbetsliv förutsätter jämställdhet i hemmet. Så länge kvinnor tar ut huvuddelen av föräldraledigheten och går ner till deltid när de får barn kommer inte jämställdheten vidare.
– Därför menar vi att föräldraledigheten borde individualiseras, säger Rebecka Bohlin. Och arbetstiden måste kortas så att alla hinner vara föräldrar.

Fakta

Tips till dig som är ny på jobbet

  • Gå med i facket.
  • Ta reda på dina rättigheter.
  • Lyssna på din känsla, och vrid upp volymen på den.
  • –Prata med arbetskamrater och ta hjälp av andra.
  • –Agera! Det finns olika sätt, välj något som passar dig.
  • Bit inte ihop, motstånd lönar sig!

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Nyheter

Sommartempo på Hotellrevyn

Nu växlar Hotellrevyn ner tempot några veckor, men vi är tillbaka igen i början av augusti med nya nyheter och reportage. Trevlig sommar alla läsare!

Publicerad 5 juli 2019
Sommartempo på Hotellrevyn
Redaktionen (ej i bild) samlar krafterna och är snart tillbaka. Foto: Istockphoto
Nyheter ARBETSMILJÖ

Allianceplus får kritik för arbetsmiljön

Kränkande särbehandling, stress och dålig ergonomi. Det kunde HRF se hos Allianceplus. Nu har bolaget drygt två månader på sig att identifiera, åtgärda och förebygga risker i arbetsmiljön.

Publicerad 5 juli 2019
Allianceplus får kritik för arbetsmiljön
Städföretaget Allianceplus. Foto: Hotellrevyn

Efter larm från Hotell- och restaurangfackets regionala skyddsombud Alaettin Aycicek gjorde Arbetsmiljöverket i slutet av maj ett besök hos Allianceplus i Solna. Bolaget levererar städning, catering och andra tjänster till bland annat hotell. Arbetsmiljöverket påtalade en rad brister inom framför allt housekeeping på ett av hotellen. Nu har Allianceplus till den sista september på sig att upprätta riskbedömningar och handlingsplaner.

– När det gäller till exempel arbetsbelastningen tas ingen hänsyn till att olika rum tar olika lång tid att städa. Man ska klara tre rum per timme. Hinner man inte så städar man klart efter man stämplat ut. Många av våra medlemmar gör så för att de inte har permanent uppehållstillstånd och inte vågar riskera jobbet, säger Alaettin Aycicek.

Det är inget som Dalia Ramzi, vd på Allianceplus, känner igen.

– Det går helt emot våra regler och ramverk. Vi arbetar aktivt med hur vi säkerställer att våra medarbetare får rätt förutsättningar att göra ett bra arbete. Hinner man inte med det som förväntas av en på sin arbetsdag så ska detta alltid lyftas upp till chefen som sedan ansvarar för att se över arbetsfördelningen.

På Allianceplus hemsida kan man läsa att bolaget ”ingår partnerskap med kunder som är måna om kvalitet och om att skapa bästa möjliga arbetsmiljö för sina medarbetare”.

– Arbetsmiljön är ett väldigt viktigt fokusområde för oss. Vi har årligen utbildningar i arbetsmiljö och arbetsrätt för våra chefer. Eftersom majoriteten av våra medarbetare är ute och arbetar i våra kunders lokaler är det också extremt viktigt att vi har ett tätt samarbete med våra kunder när det gäller arbetsmiljö. Arbetsmiljöverket har begärt att få in en handlingsplan för både åtgärdande och förebyggande arbete senast den sista september och den arbetar vi med just nu, säger Dalia Ramzi.

Fokus KARRIÄR

Så vill HRF öka möjligheten att utvecklas

Besöksnäringen ses sällan som en bransch där man gör karriär. Det vill Hotell- och restaurangfacket ändra på.

Publicerad 1 juli 2019
Så vill HRF öka möjligheten att utvecklas
Källa: BFUF:s rapport »Karriär i besöksnäringen«

Det finns generellt få chefer i vår näring. I stället lägger man på våra medlemmar mycket ansvar, utan chefsbefogenheter. Och vi ställer ofta upp, säger Pim van Dorpel, HRF:s vice ordförande.

Snart lanseras Branschkoden, framtagen i samarbete mellan HRF och Visita, där man stärker gott arbetsgivarskap. En del i det är att se potentialen i de anställda. Det kan ge fler chans att utvecklas, tror Pim van Dorpel.

Pim van Dorpel. Foto: Anna-Karin Nilsson

En rapport från BFUF visar samtidigt att många prioriterar annat. Det kan vara längtan efter en rik fritid som gjort att man valt besöksnäringen, och de som ändå vill klättra byter sektor.

– Vi har ett glastak i kompetenstrappan kan man säga. Det är alldeles för lågt betalt även som chef. Många anser inte att det är värt att ta på sig extrauppgifter inom administration och ekonomi för den blygsamma löneökningen det innebär. Sedan har vi ett samhälle som inte är anpassat för vår näring. Alla kommuner tillhandahåller till exempel inte nattis, säger Pim van Dorpel.

Man får inte in nya kunskaper som kan leda till utvecklingSusanna Heldt Cassel

Susanna Heldt Cassel, en av forskarna bakom BFUF-rapporten, menar att branschens syn på utbildning skiljer sig från andra sektorer.

– Det är ganska tydligt att det inte är formell utbildning som räknas om man vill göra karriär i besöksnäringen. Det är på sätt och vis ett problem. Man får inte in nya kunskaper som kan leda till utveckling och innovationer.

Få chefsjobb

Andel som har ledande position/hög utbildning i olika sektorer.

  • Restaurang: 10 %
  • Handel: 10 %
  • Hotell: 11 %
  • Tillverkning/bygg: 15 %
  • Turism/resor: 24 %
  • Offentlig verksamhet: 51 %
  • Hälsa/sjukvård: 58 %

Källa: BFUF:s rapport »Karriär i besöksnäringen«

Pim van Dorpel anser också att det behövs en ny syn på utveckling och utbildning. Och det är framför allt arbetsgivarna som kan bli bättre på att visa vilka vägar man kan gå för att utvecklas inom branschen.

– De borde jobba mer agilt, med utveckling och utbildning hela livet. Och se till att det går att göra lönekarriär inom branschen. Man måste kunna få betalt för yrkesskicklighet. Som det är nu stannar löneutvecklingen vid 30. Där har arbetsgivarna haft ett kortsiktigt tänk som innebär att alla är utbytbara. Det tar tid att förändra, men det är på gång, säger Pim van Dorpel.

Fråga om jobbet.
76
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här