Nyheter JULÖPPET

De fixar julfest för behövande

För andra året i rad bjuder Åby pizzeria i Mölndal hemlösa och andra behövande på julfest på julafton. Anställda, grannar och stamgäster ställer upp och bidrar, säger Bishwan Garib som är en av ägarna.

Publicerad 23 december 2019
De fixar julfest för behövande
Att bjuda behövande på julfest på julafton är brödernas sätt att ge tillbaka, säger Bishwan Garib. Foto: Privat

Varför gör ni det här?
– Vi gör det för att vi kan. Vi är tre bröder som driver pizzerian tillsammans, och vi kommer från en fattig bakgrund. Det har gått bra för oss. Nu känner vi att vi vill ge tillbaka till samhället. Vi glömmer inte var vi kommer ifrån.

Vad erbjuder ni?
– Vi bjuder på glögg, fika, buffé med så mycket pizza de vill ha, dricka, allt som vi har. Vi erbjuder minst en julklapp till alla som kommer. Och så sällskapet, att sitta med oss och prata och umgås.

Hur var det förra året?
– Förra året kom vi på det ganska sent, vi har alltid haft stängt på jul. Men det kom ändå 30-40 personer, det är inte dåligt. I år har vi haft bättre kommunikation med kyrkor och sådant, så vi hoppas att det blir lite mer i år. Förra året hade vi tänkt att det skulle komma bara hemlösa, men så var inte fallet. Det kom människor som var behövande på olika sätt. Det kom familjer med barn, och andra som inte om inte hade någon att fira julen med.

Vad säger de anställda om att jobba på julafton?
– Alla vill vara här och jobba, det var självklart för dem. Det kommer också gäster som vill lämna julklappar och våra grannar bidrar med bakverk. Alla gör sitt, alla vill hjälpa till.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här