Inför varje avtalsrörelse är det någon som tar upp att ob-ersättningen ligger lågt, säger HRF:s avtalssekreterare Peggy Nyholm.
Ob-frågan diskuteras alltid på HRF:s lokala avtalskonferenser, säger Peggy Nyholm.
– Det ska inte förringas att ob:t är väldigt lågt. Men vi har bara en påse pengar att fördela och hittills har vi landat i att inte höja ob på bekostnad av att höja grundlönerna.
Obekväma arbetstider är inte så vanligt inom hotell- och restaurangbranschen, säger hon.
– Av den arbetstid som våra medlemmar utför är det mer tid som är på icke obekväm tid än på obekväm tid.
Grundlönen blir därför det viktigaste.
– Min grundlön kan ingen ta ifrån mig, men schemat kan ändras så att jag inte längre har samma ob-ersättning.
HRF har aldrig haft det förhandlingsläge som Handels hade när deras arbetsgivare ville börja ha öppet på helger och kvällar, påpekar Peggy Nyholm.
Vad tänker du kring att det finns arbetsgivare som väljer att betala högre ob?
– Då får de förstås kvalificerad personal lättare. När jag jobbade som kock i Arvika folkpark var det en marknadshelg då ingen ville jobba. När arbetsgivaren erbjöd 100 procents påslag, då fick de personal.