Fokus ob-tillägget

”Vi har bara en påse pengar att fördela”

Inför varje avtalsrörelse är det någon som tar upp att ob-ersättningen ligger lågt, säger HRF:s avtals­sekreterare Peggy Nyholm.

Publicerad 9 oktober 2024
”Vi har bara en påse pengar att fördela”
Peggy Nyholm (till vänster) med ombudsman Anette Olsson på lokal avtalskonferens i Gävle 2022. Foto: Pernilla Wahlman


Ob-frågan diskuteras alltid på HRF:s lokala avtals­konferenser, säger Peggy Nyholm.

– Det ska inte förringas att ob:t är väldigt lågt. Men vi har bara en påse pengar att fördela och hittills har vi landat i att inte höja ob på bekostnad av att höja grundlönerna.

Peggy Nyholm.
Foto: Madeleine Andersson

Obekväma arbetstider är inte så vanligt inom hotell- och restaurangbranschen, säger hon.
– Av den arbetstid som våra medlemmar utför är det mer tid som är på icke obekväm tid än på obekväm tid.

Grundlönen blir därför det viktigaste.
– Min grundlön kan ingen ta ifrån mig, men schemat kan ändras så att jag inte längre har samma ob-ersättning.

HRF har aldrig haft det förhandlingsläge som Handels hade när deras arbetsgivare ville börja ha öppet på helger och kvällar, påpekar Peggy Nyholm.

Vad tänker du kring att det finns arbetsgivare som väljer att betala högre ob?
– Då får de förstås kvalificerad personal lättare. När jag jobbade som kock i Arvika folkpark var det en marknadshelg då ingen ville jobba. När arbetsgivaren erbjöd 100 procents påslag, då fick de personal.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här