Fokus OB-tillägget

Därför har branschen lågt ob

Varför har handelns anställda högre ob-ersättning än de som jobbar på hotell och restauranger? Svaret är historiskt.

Publicerad 9 oktober 2024
Därför har branschen lågt ob
Har du koll på historien bakom ob-ersättningen? Foto: Istockphoto, Digitalt museum, Stockholmskällan

Året är 1958 och fotbolls-VM ska spelas på Råsunda i Solna.
Det är nu branschens ob-ersättning kommer till världen.
Och de som ser till att restaurangare får mer betalt för sena kvällar är de anställda själva, som går samman och ställer krav.

Per Persson, tidigare avtalssekre­terare för Hotell- och restaurangfacket, vet vad som hände.
– Det fanns många krogar utanför Råsunda och krögarna ville kunna ha öppet sent i samband med matcherna. Personalen sade »Visst, vi kan ställa upp, men då ska vi ha betalt«.

Lokalt avtal om ob-tillägg

Vid den här tiden betalades inget ob-tillägg alls för att arbeta sent på krogen.
Det sågs som en naturlig del av jobbet.

Men nu, tack vare medlemmarnas krav, träffades lokala avtal om ett tillägg.

Delad bild, till artikel om ob-ersättningens historia med Per Persson, tidigare avtalssekreterare HRF och bild från fotbolls-VM på Råsunda 1958.
Fotbolls-VM 1958. – Det fanns många krogar utanför Råsunda och krögarna ville kunna ha öppet sent i samband med matcherna. Personalen sade ”Visst, vi kan ställa upp, men då ska vi ha betalt”, berättar Per Persson.
Foto: Stockholmskällan, Privat

– Det som avgjorde var att det fanns genomtänkta krav från medlemmarna. Det blev till en fråga i avtalsrörelsen, säger Per Persson.

Ob-ersättningen hittade snart in i riksavtalet – yrkesgrupp för yrkesgrupp.
Sedan dess har branschens anställda fått ersättning för sena kvällar och helger.

Jämför med handeln

En seger för medlemmarna, men i dag jämför sig många med anställda i handeln och undrar varför de kan få dubbla lönen när de jobbar obekväm tid.

Förklaringen är historisk även här.

Sedan mitten av 1960-talet hade det diskuterats att avskaffa affärstidslagen, som reglerade affärernas öppettider.

Handelsanställdas förbund ställde krav på ersättning för sent arbete om affärstiderna skulle släppas fria.
Så kom det sig att det 1970 skrevs in i Handels avtal att anställda som ­jobbade obekväma tider skulle få er­sättning om affärstidslagen togs bort.

Handels: ”Vi hade lite tur”

Två år senare avskaffades lagen och affärerna i Sverige fick fria öppettider.
Som kompensation fick handelsanställda rätt till följande:

  • 50 procents påslag efter klockan 18:15.
  • 70 procent efter klockan 20.
  • 100 procent efter klockan 12 på lördagar, samt söndagar och helgdagar.

– Handels förhandlade fram en procentuellt hög ob-ersättning som satte sig och blev standard. I efterhand kan man säga att vi hade lite tur, säger Stefan Carlén, chefsekonom på Handels.

Från arbetsgivarsidan är ob-ersättningen ständigt ifrågasatt, berättar han.
– De säger att det bara går till unga som jobbar tillfälligt. Ett annat argument är att det vore bättre att ta bort ob:t och höja grundlönerna.

Delad bild till artikel om ob-ersättning Handels chefsekonom Stefan Carlén och julrusch på Domus i Kalmar 1967
Parfymavdelningen på Domus i Kalmar, under julhandeln 1967. Fem år senare ska affärstiderna släppas fria – och handelns anställda får fler arbetstimmar på obekväm tid. – I efterhand kan man säga att vi hade lite tur, säger Handels chefsekonom Stefan Carlén.
Foto: Kalmar läns museum, Handels

Men det stämmer inte, säger Stefan Carlén. Enligt siffror som Handels tagit fram går ob:t i högre utsträckning till äldre än yngre, och oftare till medlemmar än ickemedlemmar.
Och att höja grundlönerna skulle straffa sig i längden.

– Branschen har en personalomsättning på 30 procent varje år. Så inom ett par år skulle de pengarna vara borta, eftersom nyanställda skulle komma in på de lägsta ingångslönerna. Hela vårt samhälle är uppbyggt efter att man ska jobba kontorstider. Då är det oerhört rimligt att få extra tillägg för att inte göra det.

Vad betyder ob:t för era medlemmar?
– För många som arbetar deltid är det ob:t som gör att de kan försörja sig.

Ob:t gör också att handeln klarar bemanningen, säger Stefan Carlén.
– Man kan tycka att det är okej att jobba helg och kvällar för att man får mer betalt. Om man offrar en del av sin fritid för att serva resten av samhället ska man banne mig ha ersättning för det. Och jag tror att de som jobbar kontors­tider är tacksamma för att det finns några som gör det.

Höjt ob diskuteras inför avtalsrörelsen

Att kämpa för ett högre ob även för hotell- och restauranganställda har i modern tid diskuterats på HRF:s avtalskonferenser, där medlemmar arbetar fram vad som ska drivas i avtalsrörelsen.
Men det har hittills slutat med att frågan lagts ner.

För att förstå varför krävs lite siffror, säger Per Persson.
– Av alla arbetstimmar i branschen är ungefär 25 procent på obekväm arbetstid. Resten är inte det. När man tar av löneutrymmet för att höja ob:t blir det mindre kvar för att höja lönerna i stort.

Per Persson är skeptisk till jäm­förelsen med Handels.
– Den är inte orimlig, men ologisk. Handeln har inte vårt system med extra ledighetsdagar. Det blir som att jämföra äpplen och päron. De fick dessutom sitt ob i samband med en lagändring.

Att kräva ut sin övertidsersättning ger väldigt mycket mer än höjt ob.

Per Persson, tidigare avtalssekreterare HRF

Han menar att annat har potential att höja inkomsterna mer än ett högre ob.
– Vi måste först och främst se till att folk tar ut den betalning de har rätt till. Det finns många i branschen som går med på att jobba övertid utan att få betalt för det. Att kräva ut sin övertidsersättning ger väldigt mycket mer än höjt ob. Reagera, ta reda på vad du har rätt till och säg till direkt.

Handels håller fast vid sitt ob. Stefan Carlén ser ingenting som skulle kunna hota det i framtiden.
– Om det finns något som skulle mobilisera medlemmar så är det om arbetsgivaren lade ett skarpt förslag för att minska ob:t. Men det har de inte gjort på länge, för de vet att de inte skulle få igenom det.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här