Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Danska branschanställda skadas tidigt i jobbet

Danska hotell- och restauranganställda löper större risk än andra yrkesgrupper att drabbas av arbetsskador tidigt i sin karriär. Det visar en ny undersökning.

Publicerad 8 juni 2010

Det är den danska motsvarigheten till Försäkringskassan som har undersökt vid vilka åldrar olika yrkesgrupper anmäler sina första arbetsskador. För en hotell- och restauranganställd ligger genomsnittsåldern på cirka 32 år. Det kan jämföras med drygt 58 för snickare och knappt 48 för postanställda, skriver Fagbladet 3F.

Enligt Det nationale forskningscenter för arbetsmiljö är en förklaring att hotell- och restauranganställda oftare än andra drabbas av eksem och allergier.
– Våtarbete, som köksarbete ju är, kan ge hudproblem som allergi och eksem. Och de problemen visar sig snabbare än andra arbetsskador. Hos murare och snickare är skelett- och muskelbesvär typiska och de visar sig först när man blir äldre, säger Palle Ørbæk som är chef på centret.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här