Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Cykelolycka slutade i Arbetsdomstolen

På väg hem från jobbet trillade diskaren med cykeln. Medan han var sjukskriven slutade sjuklönen komma och hans anställning försvann. Nu stämmer HRF arbetsgivaren i Arbetsdomstolen.

Publicerad 6 februari 2006

Det var i slutet av september 2004 som den 32-årige diskaren råkade ut för en cykelolycka på väg hem från sitt jobb på en restaurang i Göteborg. Han blev omedelbart sjukskriven men fick bara sjuklön för två dagar. Och när sjukskrivningstiden var slut meddelade arbetsgivaren att hans tjänst inte fanns kvar. HRF kallade arbetsgivaren till förhandling men han dök aldrig upp.

Nu stämmer LO-TCO Rättskydd restaurangägaren i Arbetsdomstolen för förhandlingsvägran, felaktigt avsked och brott mot lagen om anställningsskydd. Rättskyddets jurist kräver att arbetsgivaren ska betala 120 000 kronor i skadestånd till diskaren.

Företagets representant anser dock att allt har gått rätt till. Enligt arbetsgivaren var diskaren visstidsanställd en vecka i taget och därför upphörde hans anställning automatiskt när han var sjukskriven.
Den 28 april är det förhandling i Arbetsdomstolen.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här