Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Brutalt rån på lekland

Leos Lekland i Borås råkade nyligen ut för ett brutalt rån. En anställd misshandlades vid händelsen och chockades svårt. Nu väntar nya säkerhetsrutiner.

Publicerad 3 maj 2012

Rånet skedde i mitten av april när leklandet precis stängt för kvällen. En ensam anställd som höll på att stänga blev plötsligt överrumplad och misshandlad av en maskerad rånare.  
– Helt plötsligt stod han bara bakom kassan. Han slog henne i ansiktet så att hon föll och slog i huvudet. Hon tuppade av en stund, säger Frida Drotz som är skyddsombud på Leos Lekland i Borås.

Under tiden tog rånaren pengar, oklart hur mycket, och försvann från lokalen. Den anställda lyckades själv larma polis som snabbt var på plats tillsammans med ambulans. På sjukhus konstaterades att kvinnan drabbats av en hjärnskakning.
– Hon var väldigt chockad och mindes inte mycket av händelsen. Hon är fortfarande sjukskriven, säger skyddsombudet Frida Drotz.
 
Hela personalen har fått hjälp med krishantering. Direkt efter rånet installerades överfallslarm och en väktare som hjälper personalen vid stängning. Den anställda hade strax före överfallet hört ljud inifrån lokalen, så polisens teori är att rånaren haft en medhjälpare med sig. Ännu har ingen gripits för rånet. 

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här