Nyheter diskriminering

Brister i arbetet mot trakasserier

Åtta av tio hotell- och restaurangföretag brister i arbetet mot trakasserier och repressalier. Det visar DO:s granskning av 150 arbetsgivare i branschen.

Publicerad 7 augusti 2019
Brister i arbetet mot trakasserier
Det brister i hotell- och restaurangbranschens förebyggande arbete mot trakasserier och sextrakasserier, visar DO:s undersökning. Foto: Colourbox
Clas Lundstedt, DO. Foto: Hans Alm

Sedan första januari 2017 är arbetsgivare skyldiga enligt lag att ha riktlinjer och rutiner för att förebygga trakasserier, sextrakasserier och repressalier på arbetsplatsen. Men det är få arbetsgivare som uppfyller kraven. Det visar Diskrimineringsombudsmannens, DO:s, granskning av hur arbetsgivare i olika branscher följer lagen.

Hotell- och restaurangbranschen är en av de granskade sektorerna. Där fann DO brister hos nästan 80 procent av företagen.
– Lagändringen trädde i kraft första januari 2017. När vi började titta på hotell- och restaurangbranschen hade lagändringen funnits i två och ett halvt år, så jag tycker nog att det är förvånande att det var så många som inte uppfyller kraven, säger Clas Lundstedt, pressansvarig på DO.

Sammanlagt granskades 150 hotell- och restaurangarbetsgivare. Av dem hade 117 brister i de förebyggande rutinerna, medan 95 företag inte hade tillräckligt tydliga riktlinjer. Framför allt saknas riktlinjer och rutiner för hur man arbetar mot repressalier, alltså att den som vittnar om problem inte ska drabbas av negativa konsekvenser.

Fakta: Så säger lagen

Diskrimineringslagen kräver att arbetsgivare ska ha riktlinjer och rutiner för verksamheten i syfte att förhindra trakasserier, sexuella trakasserier och repressalier. Syftet med riktlinjerna är att tydliggöra för alla som arbetar på arbetsplatsen att sådant inte accepteras i verksamheten. På arbetsplatsen ska det också finnas rutiner som ska ge praktisk vägledning till dem som har ett arbetsgivaransvar om hur de ska hantera sådana problem. Där ska det bland annat stå vem den som upplever sig utsatt kan vända sig till, vad arbetsgivaren måste göra när hen får kännedom om problemet och vem som har ansvar för att utreda. Källa: DO

DO har även granskat bland annat kommuner och landsting, it-företag och bygg- och anläggningsbranschen. Även där finns stora brister, säger Clas Lundstedt på DO.
– Det ser ganska likt ut i de andra branscherna som vi har granskat. Vi skulle nog säga att det är lite för högt.

De arbetsgivare som hade brister har nu fått tillsynsbeslut om vad de behöver åtgärda. DO ska sedan återkomma till en del av företagen för att följa upp åtgärderna.

Nyheter PERSONALLIGGARE

Svartarbete minskar med personalliggare

Personalliggarna har haft effekt för restaurangbranschen, visar Skatteverkets nya studie. Lönesumman ökar hos de företag som haft besök. Det har även blivit fler anställda inom branschen.

Publicerad 11 december 2019 Kommentera
Svartarbete minskar med personalliggare
Skatteverket ser effekt av personalliggare. Foto: Mostphotos

Efter att Skatteverket har varit på besök för att kontrollera personalliggare märks en ökning av lönesumman under de kommande månaderna, visar en studie som Skatteverket har gjort.

Det kan tyda på att arbetsgivaren redovisar sina lönekostnader på ett mer sanningsenligt sätt efter kontrollerna, säger Conny Svensson, kontrollsamordnare på Skatteverket.
– Mycket pekar på att de betalar mer lön till dem som tidigare haft väldigt låga löner och kanske fått en del svart.

Detta ligger i linje med vad Skatteverket ser under sina inspektioner av restauranger, säger Conny Svensson.
– Vi ser att det förekommer att framför allt utomeuropeiska utnyttjas. De bor på restaurangen och får inte rätt lön.

Mer om studien

”Hur påverkas restaurang- och byggbranschen av personalliggare?” är Skatteverkets studie av hur införandet av personalliggare påverkat antal anställda, löneredovisning och sammansättningen av de anställda. Studien visar på en större effekt för restaurangbranschen än för byggbranschen. Studien är förankrad externt, av Skatteverkets vetenskapliga råd.

 

Studien visar också att antalet anställda i restaurangbranschen har ökat sedan personalliggarna infördes 2007. Ökningen kan inte förklaras av sänkta arbetsgivaravgifter för unga som genomfördes under samma tid, säger rapportförfattaren Nikolay Angelov.
– Vi har undersökt detta närmare genom att beräkna lönesumman för alla utom dem som omfattades av sänkningen. Ökningen av antalet anställda ändrades inte av detta.

Det går däremot inte att se någon ökning av den totala lönesumman på branschnivå. Det förklarar Skatteverket med att de som har gått från att arbeta svart till vitt troligen har en lägre lön än genomsnittet i restaurangbranschen.

Svartarbete är vanligast bland dem som befinner sig längre från arbetsmarknaden, ofta lågutbildade och utrikes födda.

Nyheter arbetsmiljö

Många omedelbara förbud vid krogkontroll

Över 260 krav och 45 omedelbara förbud för farliga maskiner. Det blev resultatet när Arbetsmiljöverket inspekterade restauranger på ett 30-tal orter nyligen.

Publicerad 11 december 2019 Kommentera
Många omedelbara förbud vid krogkontroll
Under sin tillsyn satte Arbetsmiljöverket 45 omedelbara stopp för farliga köksmaskiner. Maskinen på bilden var inte en av dem. Foto: David Calzada/Mostphotos

Det var i slutet av november som Arbetsmiljöverket deltog i en tillsynsinsats tillsammans med bland annat Skatteverket, Migrationsverket och Arbetsförmedlingen. Sammanlagt inspekterades arbetsmiljön på nästan 140 restauranger på ett 30-tal orter.

Och bristerna var många. Arbetsmiljöverkets inspektörer utfärdade bland annat 45 omedelbara förbud mot farliga köksmaskiner, som degblandare och skärmaskiner.

Dessutom ställer verket nu över 260 krav på åtgärder hos arbetsgivarna. Det handlar bland annat om bristfälliga personalutrymmen, otillräcklig skyddsutrustning eller oskyddade strömförande elkablar.
– Kontrollerna visade på allvarliga arbetsmiljörisker, exempelvis farliga köksmaskiner och osäker hantering av kemikalier. Det är viktigt att alla lever upp till gällande regler, så att människor inte riskerar att fara illa på jobbet, säger Arne Alfredsson, tillförordnad chef på avdelningen för myndighetsgemensam kontroll på Arbetsmiljöverket.

Nyheter nobel

Nobelservitrisen: ”Det ska bli en jäkligt rolig kväll”

I kväll är det Nobelfest i Stockholms stadshus. Servitrisen Elin Larsson från Helsingborg är en av de 190 som är med och serverar.

Publicerad 10 december 2019 Kommentera
Nobelservitrisen: ”Det ska bli en jäkligt rolig kväll”
Ikväll serverar Elin Larsson från Helsingborg på Nobelfesten i Stadshuset. Foto: Privat, Colourbox

Hur kommer det sig?
– Jag brukar följa det på tv och har haft en dröm om att få stå där själv någon gång. Så nu tänkte jag att jag måste ta chansen. Jag skickade ett mejl, som en spontanansökan, där jag berättade om mig och att jag gärna ville servera på festen. I höstas fick jag svar att jag skulle få komma och provjobba. I november var jag Nobel-aspirant, som det heter, på två banketter. Och så blev jag godkänd.

Hur har du förberett dig?
– Jag har inte förberett mig så mycket, mest jobbat på som vanligt här hemma på mitt vanliga jobb. Jag har träffat min gamla mentor från skolan som har hjälpt mig lite med fatserveringen, så att jag ska känna mig lite säkrare. Annars har jag inte gjort något.

Vad är det värsta som kan hända?
– Att man snubblar i trappan eller spiller något på en gäst. Det skulle inte vara kul.

Vad har du för förväntningar på kvällen?
– Jag har inte så mycket förväntningar, förutom att det kommer att bli en jäkligt rolig kväll.

Fråga om jobbet.
84
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här