Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Bra sommar för restaurangerna

Det dåliga vädret i juni fick inte svenskarna att sitta hemma och kura. Under månaden steg restaurangernas försäljning med hela 5 procent jämfört med samma månad förra året. För kaféer och trafikrestauranger var ökningen över 13 procent.

Publicerad 6 augusti 2012

Restaurangindex för juni visar på bra försäljning för de flesta sorters restauranger. Särskilt bra var månaden för de trafiknära restaurangerna, som vägkrogar och flygplatsrestauranger, samt kaféer och konditorier. Där steg försäljningen med dryga 13 procent jämfört med förra sommaren. Även hotellrestauranger och snabbmatställen sålde betydligt mer än normalt med ökningar på 6 respektive 7,8 procent.

Den enda kategorin som visar minussiffror för juni är personalrestaurangerna. Det verkar dock inte bero enbart på semestertider. Kategorin har hittills i år fått se sin försäljning minska med drygt 6 procent, jämfört med förra samma tid förra året.

Fakta: Restaurangindex

Restaurangindex är statistik över restaurangernas försäljning och presenteras varje månad. Bakom statistiken ligger Dagligvaruleverantörernas Förbund (DLF), Visita (tidigare SHR), SCB och Svensk Cater.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här