Vill ta upp servering av alkohol på kroger. Att man kan köpa fem stycken 12 cl vodka på en gång från bardisken.
Var finns reglerna om ansvar när man serverar i baren? Killen köper fem 12:or sprit, går till sitt gäng som han bjuder. En slocknar, en går till toa och spyr, en spottar ut direkt vid bordet, en börjar slåss vid garderoben. Alla kastas ut.
Vem har ansvaret om allt det här? Han som köper eller han som säljer?
Lyft upp den gamla regeln att man bokar sitt bord i restaurangen och beställer dit och får inte beställa mer förrän servitrisen tar ut det tomma glaset. Och bara 4 cl drinkar!
Ta tillbaka kontrollen över alkoholserveringen.
Och normala tider 21.00 – 02.00, punkt slut.
Hela samhället går under med denna förödelse i restaurangbranchen. Plus dom som ska jobba inom branschen inte orkar många år med nattjobb.
Belastad med yrkesskador ska man sedan försöka hitta annat jobb. En liten tankeställare kanske?
Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.