Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Arbetsmiljöverket kräver böter för utebliven hiss

På en restaurang i Stockholm tvingas personalen bära tunga fat och backar nerför en brant trappa. Installera en hiss, säger Arbetsmiljöverket men krögaren vägrar. Nu hotar verket både krögaren och hyresvärden med vardera 100 000 i böter om ingenting görs.

Publicerad 23 februari 2006

Vid en inspektion på en restaurang i Stockholm anmärkte Arbetsmiljöverkets inspektörer på att de anställda var tvungna att lyfta och bära tunga fat upp och ner för en brant trappa. Men trots upprepade återbesök har krögaren inte följt verkets uppmaningar om att installera en varuhiss.

Nu tar Arbetsmiljöverket i med hårdhandskarna. Om inte krögaren har rättat till problemet innan första juni väntar böter på 100 000 kronor. Verket hotar också hyresvärden Familjebostäder med lika stora böter om de fortsätter att hyra ut lokalerna utan hiss efter samma datum.
– Hyresvärden har varit informerad om problemet sedan första inspektionen och de är också ansvariga för lokalerna. Det är vanligt att krögaren och hyresvärden delar på kostnaden för en sådan här ombyggnad, säger Solbritt Johansson, inspektör på Arbetsmiljöverket.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här