Nyheter TÄVLING

Anton mötte gäster på Årets kock

I torsdags var det final i Årets kock. HRF:aren Anton Wikberg fick en inblick bakom kulisserna under kvällen, som slutade med att Ida Bauhn tog hem guldmedaljen.

Publicerad 4 oktober 2025
Anton mötte gäster på Årets kock
HRF:aren Anton Wikberg, själv kock och servitör, var på plats och hjälpte Årets kock-publiken till rätta. Foto: Privat, Samuel Unéus/Årets kock

I torsdags avgjordes tävlingen Årets kock 2025. Det blev Ida Bauhn, kökschef på stjärnkrogen Nour i Stockholm, som tog hem guldmedaljen.

Anton Wikberg
Anton Wikberg. Foto: Privat

HRF:aren Anton Wikberg, själv kock och servitör, var på plats och hjälpte publiken till rätta.

– Jag visade finalisternas familjer och vänner var de skulle sitta. De hade vip-platserna närmast köket. Sedan placerade jag också de tidigare Årets kock-vinnarna, men de minglade runt för det mesta.

Var familjerna nervösa?
– Det tror jag! Men finalisterna själva var nog ännu mer nervösa.

Hur kommer det sig att du var där?
– Det började för tre år sedan när jag var och tittade på finalen i Årets kockelev. Då fick jag en fråga om att filma och lägga ut på deras sida. Sedan träffade jag vd:n för Årets kock och frågade om jag kunde få hjälpa till med något där också.

Det är så inspirerande att se matlagning på den här höga nivån.

Hur är det att vara på plats under finalen?
– Väldigt, väldigt roligt. Man får träffa så många människor inom restaurangvärlden. Det är så inspirerande att se matlagning på den här höga nivån.

Skulle du själv vilja tävla?
– Jag hade en vision om att vara med i Årets kock men jag har insett att det inte är något för mig. Jag är med på det här sättet i stället.

Vinnarmenyn

  • Ida Bauhn vann med snacks med grillad siklöja och mousse på svensk anklever, förrätt med citrusbakad havskräfta, varmrätt med färserad anka, smörstekta trattkantareller och syrad kål. Till sist en osträtt på Hallands Himmel skum på Wrångebäck.
  • Vinnarens commis var Elin Aldén från Stockholms hotell- och restaurangskola.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här