Dåliga villkor, men ett anställningsavtal som stoppade henne från att söka jobb på någon annan restaurang. Det var verkligheten för Amanda.
En HRF-medlem vi kallar Amanda fick ett restaurangjobb – men med tjänsten följde ett anställningsavtal utan förankring i vare sig lag eller kollektivavtal.
Felaktigheterna i avtalet upptäcktes när Amanda tog kontakt med HRF för att reda ut om arbetsgivaren verkligen gjorde rätt.
– Mitt avtal var ju väldigt spännande. Jag fick sitta ner med ombudsmannen, och en del han såg var direkta lagbrott.
Ingen löneökning på två år
Enligt anställningsavtalet skulle Amanda inte kunna spara några semesterdagar, alla skulle betalas ut innan nästa semesterperiod påbörjades.
Det stod inget om löneförhöjning, vilket innebar att hon jobbade i två år utan att lönen ökade.
Men det kanske värsta var konkurrensklausulen som arbetsgivaren hade smugit in.
Skulle jag inte kunna söka jobb i min egen bransch på två år?
Amanda
– Det stod att jag inte skulle få söka jobb hos någon konkurrent på två år. Jag jobbade som restaurangchef, om jag inte ville fortsätta, skulle jag inte kunna söka jobb i min egen bransch på två år?
Situationen blev värre
HRF:s ombudsman bokade in en förhandling med Amandas chef.
Efter det blev förhållandena på jobbet bara värre.
Amandas tips till andra:
- Låt alltid facket kolla avtalet innan du skriver på. Det finns så många grejer man måste hålla utkik efter, speciellt om det är första jobbet.
- Restaurangbranschen skriker efter personal hela tiden. Om du har rätt erfarenhet kan du ställa krav.
- Våga vara obekväm. Det lönar sig i slutänden.
– Min chef var inte helt samarbetsvillig. Hela tiden efter förhandlingen blev det väldigt annorlunda. När vi hade kontakt med varandra var det väldigt tydligt att han inte gillade mig. Det var en solklar tvärvändning.
Det var inte bara Amanda som upplevde att arbetssituationen blev värre.
Som restaurangchef ville hon dessutom se till att personalen inte for illa.
– När man kliver in i en ansvarstjänst är det lätt att man fastnar i det. Man vill ta det ansvaret, också för personalen. Men det var väldigt dysfunktionellt.
Lämnade branschen
Till slut blev det ohållbart. Amanda sökte sig bort, till en annan bransch.
– Jag visste att den dagen jag går så får personalen ett helvete. Och så blev det också.
Nu jobbar hon som butikschef. Det är stor skillnad, säger hon.
– Min erfarenhet av att jobba i restaurang blev helt fruktansvärd, jag vill inte göra det igen. Nu har jag bara jobbat några månader i butik, men det är extremt stor skillnad. Framför allt att jobba med kollektivavtal. Aldrig att jag skulle jobba på företag utan det igen.