Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Ams: 5 000 nya servicejobb i år

I takt med att svenskarnas ekonomi blir allt bättre ökar också jobben i hotell- och restaurangbranschen. Särskilt baristor, bartendrar och kockar har bättre tider att vänta, tror Ams i sin prognos för 2011.

Publicerad 27 januari 2011

Att den svenska ekonomin är på bättringsvägen märks på sysselsättningen, konstaterar Arbetsförmedlingen i sin prognos för det kommande året. Sammanlagt kommer antalet sysselsatta i landet att öka med 65 000 personer under 2011, tror Ams.
Dessutom står vi inför en generationsväxling på arbetsmarknaden, vilket kan göra det svårt för arbetsgivare att hitta tillräcklig arbetskraft. Det gäller framför allt yrkesgrupper med högskoleutbildning, men även andra i viss utsträckning. Till exempel tror Ams att det kan bli brist på specialinriktade kockar, baristor, konditorer och bartendrar.

Totalt kommer det att behövas 5 000 nya arbetstagare till servicesektorn under året, förutspår Ams. Trots det kommer det fortfarande att råda ett rejält överskott på arbetssökande inom vissa yrken. Dit hör köks- och restaurangbiträden, städare och receptionister.

Källa: Ams "Var finns jobben" 2011.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.