Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Allt fler i åtgärder

Något fler skrevs in i arbetsmarknadsåtgärder, annars låg branschens arbetslöshet still i augusti. Den stora förändringen återfinns hos hotell- och restaurangföretagarna, som ser mörkt på sysselsättningen i höst.

Publicerad 11 september 2013

Under augusti hände det inte mycket på arbetsmarknaden, enligt Arbetsförmedlingens månadsstatistik. Bland medlemmarna i Hotell- och restauranganställdas a-kassa, HRAK, var den enda märkbara förändringen mot föregående månad att ytterligare 100 personer hamnade i något av arbetsförmedlingens program. I dag är 7,1 procent av HRAK:s medlemmar i åtgärder. Det är en liten ökning jämfört med för ett år sedan, då 6,9 procent sysselsattes på detta sätt.

Hösten ser mörk ut för jobbsökande hotell- och restauranganställda. I alla fall att döma av bemanningsföretaget Manpowers Arbetsmarknadsbarometer. Sett till hela arbetsmarknaden tror de svenska arbetsgivarna på en uppgång i antalet jobb under hösten. Men bland de tidigare så positiva företagarna inom hotell- och restaurang är det i dag fler som tror på sämre sysselsättning i höst. Bara den svenska gruvnäringen har en dystrare prognos.

Om statistiken

Den statistik som Arbetsförmedlingen redovisar är inte den officiella arbetslösheten utan myndighetens egen sammanställning. De officiella siffrorna redovisas av Statistiska centralbyrån (SCB) i deras Arbetskraftsundersökning (AKU).

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här