Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Allt färre konkurser

Det är goda tider i hotell- och restaurangbranschen. Konkurserna sjunker och försäljningen ökar. Samtidigt hårdnar konkurrensen om personalen.

Publicerad 5 juni 2014

Allt färre svenska företag går i konkurs. I maj sjönk antalet företagskonkurser med 11 procent jämfört med samma månad 2013. Minskningen gäller de flesta branscher, däribland hotell- och restaurang. Hittills i år har 147 hotell och restauranger gått omkull, visar statistik från kreditupplysningsföretaget UC. Det är 8 procent färre än under samma period förra året.
   Även restaurangernas försäljningssiffror pekar uppåt. I april steg restaurangförsäljningen med 4 procent, visar Restaurangindex. Alla typer av restauranger ökade, även personalmatsalar som under en längre tid haft sjunkande försäljningssiffror. Årets vinnare hittills är kaféer och konditorier, som har ökat sin försäljning med 8,9 procent.
   I takt med att konkurserna minskar och försäljningen ökar rapporterar allt fler branscharbetsgivare att de har svårt att rekrytera personal. I en intervjuundersökning som bemanningsföretaget Manpower har gjort bland arbetsgivare hamnar hotell- och restaurangpersonal på sjätte plats över bristyrken i landet. 

 

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.