Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

7 av 10 krogar nekar berusade mer öl

Allt fler krogar i Stockholm nekar att servera mer öl till gäster som är kraftigt berusade. Det visar en ny studie som STAD-projektet har gjort.

Publicerad 19 juni 2002

I vintras besöktes 100 krogar i Stockholm av skådespelare som spelade kraftigt berusade. Skådespelarnas uppgift var att beställa starköl. Nattklubbar, barer, pubar och matrestauranger fick besök av de fejkade fylleristerna. Andra från STAD-projektet spelade vanliga kunder och kollade hur personalen hanterade situationen. De berusade nekades starköl på 70 av de 100 besökta restaurangerna.

Klar ökning
? 1996 nekades 5 procent av de berusade
? 1999 nekades 47 procent av de berusade
? 2001 nekades 70 procent av de berusade

STAD-projektets förklaring till ökningen är att fler anställda gått på utbildningar, att många företag skrivit ner sina riktlinjer om alkoholhantering samt att myndigheterna mer aktivt har börjat att arbeta för att förhindra överservering.
I STAD-projektet medverkar landstinget, kommunens tillståndsenhet, citypolisen, länsstyrelsen, Sveriges hotell- och restaurangföretagare (SHR), Statens folkhälsoinstitut samt Hotell- och restaurangfacket (HRF).

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här