Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

2000 lämnade a-kassan på två månader

Sedan den sista juli har över 2000 medlemmar lämnat Hotell- och restauranganställdas a-kassa, HRAK. Den sista september var 48 613 medlemmar i kassan.

Publicerad 12 november 2008

Även om höstens många varsel ännu inte lett till uppsägningar så har arbetslösheten börjat öka i Sverige. Ökningen av arbetslösa hotell- och restauranganställda är dock inte så stor, 153 fler fick a-kasseersättning under oktober jämfört med månaden innan.

De totalt 3 596 arbetslösa under månaden ger en arbetslöshet på 8,3 procent för HRAK-medlemmarna. Det är en bra bit över riksgenomsnittet 3,3 procent, men en ganska normal siffra för hotell- och restaurangbranschen.

Sedan oktober 2007 har 20 procent lämnat HRAK. Och medlemstappet fortsätter. Sedan slutet av juli har över 2 000 hotell- och restauranganställda gått ur kassan. Det är fler än vad som lämnade Kommunals a-kassa, som har tio gånger så många medlemmar.

Läs mer:
Färre får ersättning för deltidsarbetslöshet. Läs mer här >>

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Fråga om jobbet.
112
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här