Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

2000 lämnade a-kassan på två månader

Sedan den sista juli har över 2000 medlemmar lämnat Hotell- och restauranganställdas a-kassa, HRAK. Den sista september var 48 613 medlemmar i kassan.

Publicerad 12 november 2008

Även om höstens många varsel ännu inte lett till uppsägningar så har arbetslösheten börjat öka i Sverige. Ökningen av arbetslösa hotell- och restauranganställda är dock inte så stor, 153 fler fick a-kasseersättning under oktober jämfört med månaden innan.

De totalt 3 596 arbetslösa under månaden ger en arbetslöshet på 8,3 procent för HRAK-medlemmarna. Det är en bra bit över riksgenomsnittet 3,3 procent, men en ganska normal siffra för hotell- och restaurangbranschen.

Sedan oktober 2007 har 20 procent lämnat HRAK. Och medlemstappet fortsätter. Sedan slutet av juli har över 2 000 hotell- och restauranganställda gått ur kassan. Det är fler än vad som lämnade Kommunals a-kassa, som har tio gånger så många medlemmar.

Läs mer:
Färre får ersättning för deltidsarbetslöshet. Läs mer här >>

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.