Nyheter Startsidan
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

141 anställda på LSG varslas om uppsägning

Cateringföretaget LSG Sky chefs ska inte längre leverera cateringmat till SAS. Därför varslas 141 av LSG:s anställda.

Publicerad 18 mars 2009

LSG Sky chefs förlorade nyligen en upphandling om att leverera cateringmat till SAS. Det blir i stället cateringföretaget Gate gourmet som tar över uppdraget som leverantör. De har tidigare haft kontrakt med SAS.
– Gate gourmet har egna lokaler och material för catering och tar inte över LSG:s anställda, säger HRF:s ombudsman Carina Wendle.

Det betyder att 141 personer nu varslats om uppsägning. De är nu oroliga för vad som ska hända. Charterresandet har minskat och även företag inom städ och catering märker av lågkonjunkturen.
– Folk mår naturligtvis dåligt. Det är ett stort varsel och det är inte det bästa läget för att hitta ett nytt jobb nu när det är lågkonjunktur, säger Carina Wendle.

HRF-klubben på LSG kommer att ge stöd till de medlemmar som behöver det. De som varslats har också fått information av HRAK:s kassaföreståndare Anna-Lena Lundh om vad som gäller för dem om de blir arbetslösa.

Många medlemmar

På LSG Arlanda finns en stor HRF-klubb. Runt 80 procent av cateringarbetarna är medlemmar i Hotell- och restaurangfacket.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här