Vietnamesiska minibiffar med het dippsås
Bahn mi-inspirerade minibiffar med het dippsås. Foto: Linus Meyer
På menyn burgare

Vietnamesiska minibiffar med het dippsås

I Vietnam älskas bahn mi, mjuka baguetter med paté och grönsaker. Här är en försvenskad miniatyr.

Publicerad 24 februari 2017

(8 små portioner)

  • 1 klyfta vitlök
  • ½ dl (50 g) leverpastej
  • 400 g hönsfärs, kycklingfärs eller fläskfärs
  • 1 msk finriven ingefära
  • ½ dl ljus soja, t ex Kikkoman
  • 2 msk potatismjöl

Dippsås:

  • 1 klyfta vitlök
  • 1 liten röd chili
  • 2 tsk strösocker
  • ½ dl pressad lime
  • 2 msk asiatisk fisksås
  • rapsolja till stekning

Till servering: Åtta extrastora korvbröd, finstrimlad morot, ananasbitar, hyvlad gurka, korianderblad, eventuellt myntablad

Gör så här:

  1. Riv ner en vitlöksklyfta i en bunke och rör den smidig med leverpastejen. Arbeta samman pastejen med färs, ingefära, soja och potatismjöl. Låt stå och dra.
  2. Gör dippsås: Skiva den andra vitlöksklyftan och chilin tunt. Lägg i en mortel med socker och mortla till riktigt fint mos. Blanda ner lime och fisksås. (Du kan köra med stavmixer också, men det blir inte lika gott.) Servera den heta dippsåsen separat eller marinera grönsakerna i den.
  3. Olja in händerna. Forma 16 tunna biffar och stick in ett finger i mitten så att ett litet hål bildas, då blir biffarna jämnare stekta. Hetta upp rapsolja i en panna och stek biffarna gyllenbruna.
  4. Servera i värmda bröd med tillbehören och lökmajo.
Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här