Kebabburgare med zucchini- och persiljesallad
Lammfärs, spiskummin och kanel ger burgaren extra skjuts. Foto: Linus Meyer
På menyn burgare

Kebabburgare med zucchini- och persiljesallad

Alla älskar hamburgare! Varför inte ställa till en burgarbuffé med skojiga alternativ för mer äventyrliga ätare? Om du inte har tid att göra lökmajonnäsen kan du servera biffarna med ajvar och tjock yoghurt smaksatt med vitlök.

Publicerad 24 februari 2017

(4 portioner)

  • cirka 200 g (1 medelstor) zucchini
  • 1 klyfta vitlök
  • 500 g lammfärs
  • ½ tsk mald kanel
  • ¾ tsk mald eller mortlad spiskummin
  • 1 tsk salt, svartpeppar
  • 2 msk olivolja + till stekning
  • 8 torkade tomater, finstrimlade
  • 2 dl finstrimlad bladpersilja
  • 1 msk pressad citron

Till servering: Hamburgerbröd (gärna brioche), smulad fetaost, tunt skivad rödlök, lökmajo.

Gör så här:

  1. Riv en tredjedel av zucchinin grovt och spar resten till salladen. Riv vitlöken på ett rivjärn i en bunke. Arbeta snabbt samman vitlöken, riven zucchini, lammfärs, kanel, spiskummin, salt och svartpeppar. Olja in händerna och forma fyra tunna biffar
  2. Strimla resten av zucchinin fint. Blanda med torkade tomater, persilja och citron. Salta lätt precis före servering.
  3. Stek burgarna i olivolja på hög värme. Servera med salladen, värmda bröd och de tillbehör du vill.
Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här