Allt du behöver är mod och en stavmixer så kan du snart toppa dina hamburgare med denna fantastiska majo. Latvariant: rör ner lökoljan, lime och lite fransk senap i köpemajonnäs.
Våga laga egen lökmajo! Vansinnigt gott och förvånansvärt lättlagat. Dina gäster svimmar av kärlek.
- ½ + 2 ½ dl neutral rapsolja
- 1 ½ dl finskivad salladslök
- 1 msk grovriven ingefära
- chiliflingor efter behag
- ½ tsk paprikapulver
- 1 msk fransk senap
- 1 ägg, rumsvarmt
- cirka 2 msk pressad lime
Gör så här:
- Hetta upp 1 ½ dl olja i en liten tjockbottnad kastrull på hög medelvärme. Vänd ner salladslök och ingefära. Låt fräsa tills salladslöken är helt mjuk och skiftar lite i färg. Rör snabbt ner chili och paprikapulver.
- Dra kastrullen från värmen och låt svalna helt, gärna utomhus till lite svalare än rumstemperatur.
- Mixa samman ägg, senap och 2 msk pressad lime i en hög skål med stavmixer eller elvisp med ena kroken monterad. Tillsätt oljan under fortsatt kraftig mixning, först droppvis och sedan i en tunn stråle tills din majo är ganska tjock.
- Vispa för hand ner lökoljan (med löken) lite i taget. Smaka av. Servera i triumf!