Lättlagad lökmajonnäs
Allt du behöver är mod och en stavmixer – snart är lökmajonnäsen i hamn. Foto: Linus Meyer
På menyn burgarens bästa vän

Lättlagad lökmajonnäs

Allt du behöver är mod och en stavmixer så kan du snart toppa dina hamburgare med denna fantastiska majo. Latvariant: rör ner lökoljan, lime och lite fransk senap i köpemajonnäs.

Publicerad 24 februari 2017

Våga laga egen lökmajo! Vansinnigt gott och förvånansvärt lättlagat. Dina gäster svimmar av kärlek.

  • ½ + 2 ½ dl neutral rapsolja
  • 1 ½ dl finskivad salladslök
  • 1 msk grovriven ingefära
  • chiliflingor efter behag
  • ½ tsk paprikapulver
  • 1 msk fransk senap
  • 1 ägg, rumsvarmt
  • cirka 2 msk pressad lime

Gör så här:

  1. Hetta upp 1 ½ dl olja i en liten tjockbottnad kastrull på hög medelvärme. Vänd ner salladslök och ingefära. Låt fräsa tills salladslöken är helt mjuk och skiftar lite i färg. Rör snabbt ner chili och paprikapulver.
  2. Dra kastrullen från värmen och låt svalna helt, gärna utomhus till lite svalare än rumstemperatur.
  3. Mixa samman ägg, senap och 2 msk pressad lime i en hög skål med stavmixer eller elvisp med ena kroken monterad. Tillsätt oljan under fortsatt kraftig mixning, först droppvis och sedan i en tunn stråle tills din majo är ganska tjock.
  4. Vispa för hand ner lökoljan (med löken) lite i taget. Smaka av. Servera i triumf!
Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här