Salta bullar med skinka och västerbottensost
Salta bullar med skinka och västerbottensost. Foto: Linus Meyer
På menyn snabb mingelmat

Salta bullar med skinka och västerbottensost

Barnvänliga bullar, lika lätta att laga som att variera. Undvik blöta fyllningar, då blir de degiga i mitten.

Publicerad 30 maj 2017

Sugen på en vegetarisk variant? Fyll med strimlade torkade tomater. Receptet ger cirka 16 bullar

  • 1 rulle fyrkantig pizzadeg, gärna extra tjock
  • 50 – 75 g lövtunt skivad kallrökt skinka
  • 1 påse riven västerbotten
  • 1 knippe salladslök, bara det gröna
  • eventuellt  ¼ tsk torkad rosmarin eller salvia
  • nymald svartpeppar
  • olivolja till formen
  • 1 litet ägg

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader (varmluft). Bred ut degen. Täck ytan med skinka och strö över västerbotten. Skiva det gröna på salladslöken mycket tunt och strö över. Peppra och smula över örter. Rulla degen till en lång rulle. Skär tumstjocka skivor.
  2. Pensla en muffinsplåt med rikliga mängder olivolja. Lägg en bulle i varje hål (överblivna gräddas i en liten form). Du kan också doppa bullarnas ena sida i lite olivolja och lägga på en plåt med bakplåtspapper med oljade sidan neråt.
  3. Vispa samman ägget med en matsked vatten och pensla bullarna. Täck över och låt vila i 15 minuter.
  4. Pensla en gång till med ägg och grädda i cirka 10 minuter tills bullarna fått ordentlig färg. Låt svalna lite i formen och ta ut bullarna med en sked. Ät dem nygräddade.
Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här