Aromatisk kokosfisk med gröna bönor
Aromatisk kokosfisk med gröna bönor. Foto: Linus Meyer
På menyn kokos

Aromatisk kokosfisk med gröna bönor

En krämig och matig gryta. Fisken är så mild att den passar barn och så smakrik att vuxna gillar den.

Publicerad 29 januari 2018

(4 portioner)

Enkelt kalas eller festlig vardag? Du bestämmer! Tunt skivad purjo, frysta ärtor, salladslök och fräst paprika är gott i grytan.

  • drygt 400 g filé av torsk eller sej
  • 2 klyftor vitlök, skalade
  • 1–2 msk finriven ingefära
  • 1–2 msk rapsolja
  • ½ tsk gurkmeja
  • 1 ½ tsk garam masala
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 burk körsbärstomater
  • 1–2 msk lantbuljongpulver
  • 200 g frysta gröna bönor, halvtinade

Till servering: basmatiris, limeklyftor, koriander, stora kokosspån eller kokosströssel

Gör så här

  1. Skär fisken i stora munsbitar. Låt gärna bitarna ligga i 1 l kallt vatten med 2 msk salt i drygt 10 minuter.
  2. Hacka eller mortla vitlöken fint. Fräs i olja tillsammans med ingefäran någon minut. Rör ner gurkmeja och garam masala. Blanda ner kokosmjölk, körsbärs­tomater och buljong. Puttra sakta i minst tio minuter och späd med vatten till önskad konsistens.
  3. Halvera bönorna, vänd ner och sjud upp. Låt fisken rinna av och vänd ner bitarna. Låt gå färdigt på svag värme tills fisken skivar sig och är genomlagad.
Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här