Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Webbrekord för LO:s hjälptelefon

Rekordmånga sommarjobbare väljer att mejla eller facebooka sina frågor till LO:s sommarjour i år. Många av frågorna handlar om så kallade solskensavtal, visar facit för sommaren hittills.

Publicerad 8 augusti 2012

Även i år ger LO jourrådgivning åt landets sommarjobbare. Målet är att sommarjobbarna, ofta unga ute på sina första jobb, ska få svar på sina frågor om löner, avtal och rättigheter. Nytt för i år är att allt fler väljer att mejla in sina frågor eller leta efter svar på jourens hemsida, berättar Marie Linder som är kommunikationschef på LO.
– Vi kan se en kraftig ökning på nätet. Hittills har vi haft över 30 000 unika besökare och det är rekord. Många går in och letar efter svar eller så ställer man sina frågor via mejl eller Facebook.     

De som väljer att ringa till jourens hjälptelefon har ofta konkreta ärenden som de behöver hjälp med, berättar Marie Linder. I år har många av problemen rört så kallade solskenskontrakt.
– Det som sticker ut den här sommaren är att många som ringer inte har fått jobba så mycket som de har blivit lovade. Det finns flera exempel på hur arbetsgivaren skickat hem folk för att det är dåligt väder. Det märks att det har varit en dålig sommar vädermässigt.   
 
Andra vanliga frågor handlar om löner och ersättningar. Marie Linder tror dock att jouren kommer att få se en rejäl ökning av den typen av problem inom kort när många får sina första löner utbetalda.
– Vi har inte riktigt sett den effekten än, men vi tror att den kommer nu under månaden.

Telefonjouren

LO:s sommarjour håller öppet hela sommaren. Hjälptelefonen nås på telefonnummer 020-56 00 56  och webbsidan finns på http://www.sommarjobb.lo.se

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.