Nyheter förbundet

»Vi behöver vara många för att vara starka«

– Det ska bli väldigt spännande att få sätta tänderna i en rad frågor som jag är intresserad av, säger Malin Ackholt. Sedan ett par månader tillbaka är hon Hotell- och restaurangfackets nya förbundsordförande.

Publicerad 25 augusti 2016
»Vi behöver vara många för att vara starka«
Malin Ackholt blev ny förbundsordförande i juni. Foto: Annika af Klercker

Therese Guovelin var HRF:s förbundsordförande fram till i juni, då hon lämnade posten för att bli förste vice ordförande i LO. Malin Ackholt utsågs till ny ordförande av HRF:s förbundsstyrelse. Hon är ny som ordförande, men har lång facklig erfarenhet. De senaste elva åren har hon suttit i förbundets högsta ledning, bland annat som avtalssekreterare.
– Det ska bli väldigt spännande att få sätta tänderna i en rad frågor som jag är intresserad av, men inte haft tid med. De senaste åren har det blivit mycket förhandlingar.

Hur märker medlemmarna att de har en ny ordförande?
– Jag är inte helt säker på att de kommer att märka det. Vi har en utstakad väg framåt i förbundet, framförallt genom olika kongressbeslut. Men det är förstås alltid viktigt att ta plats i debatten om våra medlemmars villkor.

Hur ofta träffar du vanliga medlemmar?
– För sällan i deras vardag. Det vill jag göra mer i min nya roll. Men det är också viktigt att lyssna på dem som ofta träffar medlemmarna – förtroendevalda, ombudsmän och assistenter.

Malin Ackholt.
Malin Ackholt. Foto: Annika af Klercker

Är det någon skillnad på att väljas av en kongress eller att bli utsedd som du blivit?
– Tidsperspektivet! Den som nomineras och väljs har tid att förbereda sig, det har inte jag hunnit nu. Förbundsstyrelsen har hanterat det här som den ska, men det optimala för en ledning är att bli vald på en kongress.

Vilken skillnad blir det för dig personligen?
– Som förbundsordförande är jag ytterst ansvarig för organisationen. Det är skillnad, även om jag har suttit i ledningen tidigare. I vardagen kommer jag att jobba med andra frågor och ha lite större handlingsutrymme.

Kommer du att vara mer påpassad?
– Ja, det tror jag. Och det ska förtroendevalda ledare vara, det är jättebra. Jag är övertygad om att det hjälper fackliga ledare att hålla kompassen rätt.

Du bor i en lägenhet som ägs av Kommunal. Hur ser du på det i din nya roll?
– Jag avser inte att flytta. Jag har varit helt öppen med den frågan.

Om Malin Ackholt

  • Ålder: 44 år.
  • Bakgrund: Utbildad kock. Medlem i Hotell- och restaurangfacket sedan 1989. Första förtroendeuppdraget 1993. Anställd på HRF sedan 1998.
  • Privat: Ensamstående. Har mamma och syskon i Skåne och Danmark. Tycker om att laga mat, cykla och segla.

Du har varit aktiv i HRF sedan 1993 – vad driver dig?
– Att veta att det vi gör faktiskt hjälper medlemmar att få en tryggare vardag. Att de vet att de kan betala hyran och har rätt till ledighet. Att de inte behöver oroa sig för sina pensioner i framtiden.

Vilka är de viktigaste fackliga frågorna i dag?
– Om man bortser från villkorsfrågorna så handlar det om det fackliga inflytandet. Alla områden där man kan göra förbättringar i vardagen på jobbet. För Hotell- och restaurangfacket som organisation är det frågan om hur vi ska rekrytera så att vi blir 60 000 medlemmar år 2024. Det är ett ambitiöst mål och ett gigantiskt arbete. Som facklig organisation behöver vi vara många för att vara starka gentemot arbetsgivare och myndigheter.

Nyheter UTBILDNING

Så ska branschens anställda bli mer klimatsmarta

Hotell- och restaurangbranschen är först ut när anställda i Sverige ska få lära sig att minska energiförbrukningen.

Publicerad 21 september 2018 Kommentera
Så ska branschens anställda bli mer klimatsmarta
Energimyndigheten drar igång en webbutbildning för anställda i hotell- och restaurangbranschen. Foto: Istockphoto

Ett av Energimyndighetens uppdrag är att förmedla kunskap om hur företag kan minska sin energianvändning. I ett nytt projekt samarbetar man med arbetsgivarorganisationer för att skapa medvetenhet i tio branscher. Först ut att erbjudas en webbkurs är de som jobbar på hotell och restauranger.

– Det går åt mycket energi i de här verksamheterna. Vi har sett att det finns god potential att effektivisera och jobba för mindre klimatpåverkan, säger Erika Brokvist, projektledare på Energimyndigheten.

Hon menar att hotell- och restaurangbranschen har stora möjligheter att spara energi på bland annat belysning, ventilation, utrustning och rutiner i arbetet.
Tanken är att anställda, när de får möjlighet, ska gå webbkursen som tar 30-40 minuter.

– Här är det viktigt att arbetsgivaren signalerar att man vill att de anställda ska gå, och ger möjlighet till det. I längden lönar det sig för företagen, eftersom man också sparar pengar. Det är verkligen en win-win för företag och klimat.

Webbkursen lanseras på måndag, den 24 september.

Nyheter Avtal

Brutet avtal förbryllar facket

Svenskt Näringsliv har sagt upp avtalet med LO och PTK om hur försäkringsinformationen ska finansieras. En del av en översyn, säger Svenskt Näringsliv. Märkligt, säger LO.

Publicerad 19 september 2018 Kommentera
Brutet avtal förbryllar facket
Svenskt Näringsliv har sagt upp avtalet om informationsmedel med LO och PTK. Foto: Mostphotos
Peter Jeppsson
Peter Jeppsson, vice vd på Svenskt Näringsliv

Sedan 1978 har LO, PTK och Svenskt Näringsliv varit överens om hur informationen kring de kollektivavtalade försäkringarna ska bekostas. Men nu är verksamhetens framtid oviss. I somras sade Svenskt Näringsliv upp avtalet, och begärde förhandling. Anledningen är att man vill göra en översyn, säger Peter Jeppsson, vice vd för Svenskt Näringsliv.
– Det kanske går att göra mer effektivt, mot bakgrund av ny informationsteknik. Det kan också finnas en överlappning i vad parterna gör och vad försäkringsbolagen gör.

I år använder LO-förbunden inom privat sektor nästan 150 miljoner kronor i informationsmedel. Pengarna går framför allt till att utbilda försäkringsinformatörer. Hotell- och restaurangfackets del av summan är runt en miljon kronor. Per Persson, avtalssekreterare på HRF, ser Svenskt Näringslivs agerande som en krigsförklaring.
– Jag har svårt att se det som något annat. Vill man bara effektivisera saker hade man kunnat föra en konstruktiv dialog, säger han.

Renée Andersson, utredare på LO.

Renée Andersson är utredare inom försäkringsfrågor på LO. Hon tycker att uppsägningen är lite märklig.
– I våra övriga avtalsförhandlingar brukar det ju gå till så att man skickar en förhandlingsframställan. Sedan, om man inte lyckas komma överens, då kan man överväga att säga upp avtalet. Det är det normala förfarandet.
Hon tycker också att det är konstigt att Svenskt Näringsliv inte tagit upp frågan tidigare.
– Om man har något som man tycker är problematiskt brukar man ofta lyfta det med sin motpart i andra sammanhang.

Enligt Peter Jeppsson beror uppsägningen på att man bedömer att det är bättre att börja om från början med en grundlig genomgång. Han tillbakavisar att det skulle röra sig om någon form av krigsförklaring.
– Nej, verkligen inte. Vi har gemensamma intressen av att det här funkar på ett bra sätt. Att alla, både anställda och arbetsgivare, vet vad som gäller. Det är jätteviktigt.

Fakta: Avtalet om informationsmedel

Avtalet tecknades 1978 mellan Svenskt Näringsliv, LO och PTK. Det handlar om att tillsammans finansiera arbetet med information om de gemensamma
pensions- och försäkringsavtalen.

LO har inte ännu svarat på Svenskt Näringslivs förhandlingsframställan. Skulle parterna inte komma överens om ett nytt avtal faller informationsansvaret på försäkringsbolagen, säger Renée Andersson.
Det skulle innebära stora svårigheter eftersom Afa Försäkring, som sköter de flesta av de kollektivavtalade försäkringarna, inte vet vilka försäkringstagarna är. De får informationen först när en anmälan är gjord.
– Det är ju anledningen till den här överenskommelsen från början. Det är klart att man blir fundersam över hur Svenskt Näringsliv har tänkt sig att lösa det här gemensamma problemet, säger hon.

Nyheter TÄVLING

Hon blev årets kvinnliga sommelier

Hanna Eriksson tog hem förstaplatsen och hennes kollega, debutanten Sofia Johansson, hamnade på andra plats när årets kvinnliga sommelier utsågs i går.

Publicerad 18 september 2018 Kommentera
Hon blev årets kvinnliga sommelier
Hanna Eriksson, flankerad av Sofia Johansson och Victoria Andersson, vann Lily Bollinger Award.

Grattis!
Tack! Det känns jätteroligt, jag är verkligen glad.

Berätta om tävlingen.
Den pågick i två dagar. Första dagen var det teoriprov plus vinprovning, och i går hade vi sista momentet på scen framför folk. Då var det bland annat vinprovning där vi skulle bestämma ålder på vin i rätt ordning. Både jag och min kollega satte alla viner. Sedan fick vi se bilder på olika saker som har med vin att göra, som druvor och maträtter och skulle skriva på en whiteboard vad vi såg. Till sist fick vi hälla upp en flaska champagne i tolv glas så jämnt som möjligt.
– Det var jätteroligt, men svårt. Men det är en tävling så det ska vara utmanande.

Hanna Eriksson.

Du och Sofia sade innan att ni ville ta hem segern till Umeå. Så blev det!
Ja, det är verkligen superkul att vi kom etta och tvåa. Det gynnar både oss och Köksbaren.

Får ni löneförhöjning nu?
Det vet man aldrig. Jag är nöjd med min arbetsplats så det är inte avgörande för mig.

Men man kanske kommer att rycka i dig från andra håll nu?
Jag trivs så bra i Umeå, och jag har hus, katt och man, så jag är svårövertalad.

Är du nöjd nu eller finns det mer du vill uppnå?
Jag vill verkligen mer! Man blir aldrig klar. Jag skulle vilja utbilda mig mer inom sommelieryrket. Och så vore kul med SM, men först ska jag landa och njuta av det här.

Hur har ni firat?
Våra ägare Peter och Jakob tog med sig ett helt gäng från restaurangen som var här och hejade på oss, så vi var ute och åt i går och i dag har firandet fortsatt.

Du låter hes – är det på grund av firandet?
Haha … nej. Jag fick en förkylning i natt med ont i halsen. Jag är bara glad att den inte kom tidigare.

Fråga om jobbet.
141
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- & Restaurangbranschen.

Varje vecka. Direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här