Hej Gäst MÄRTA STENEVI

Vet varför hotellsängen ska lämnas obäddad

– Jag önskar att fler förstår hur mycket arbete det är bakom kulisserna för att vi ska få en fantastisk upplevelse på hotell och restaurang, säger jämställdhets- och bostadsminister Märta Stenevi (MP). Hon vet vad hon talar om.

Publicerad 6 september 2021
Vet varför hotellsängen ska lämnas obäddad
Märta Stenevi. Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Märta Stenevi är inte bara språkrör för Miljöpartiet samt Sveriges jämställdhets- och bostadsminister. Hon har även erfarenhet från branschen, bland annat som hotellstädare.

Hur är du som gäst?
– Jag är nog ganska trevlig. Jag har jobbat extra både i hotell och restaurang så jag är nog ganska väluppfostrad, tror jag.

Vad är ett måste för dig som hotellgäst?
– Hyfsat tyst och en skön säng, fast och stabil. Något jag uppskattar mycket är hur rutinerna förändrats, det är många som uppmanar att exempelvis lägga handduken i handfatet om man vill ha den bytt. Det ger en ökad medvetenhet, att det finns en person som arbetar med detta.

Önskar att fler förstår hur mycket arbete det är bakom kulisserna.

Vad är det första du gör på hotellrummet?
– Packar upp och lägger mig och vilar en stund. Om jag kommit fram sent och är trött är det skönt att kunna gå ner och äta en bit mat i en hotellrestaurang, tycker jag. Det är ofta väldigt trevligt.

Och det sista?
– Jag lämnar sängen obäddad. Det var ett sådant irritationsmoment när gäster hade bäddat ordentligt och man fick bädda om. Men det är en bra erfarenhet, jag önskar att fler förstår hur mycket arbete det är bakom kulisserna för att vi ska få en fantastisk upplevelse på hotell och restaurang.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här