Socialdemokrat och medlem i HRF? Här är föreningen för dig!
Maria Gavell, Julieta Cardenas, Daniel Jernström, Lars-Robert Nordin. Foto: Anna Hjorth

Socialdemokrat och medlem i HRF? Här är föreningen för dig!

Facklig och politisk samverkan står alltid på menyn när HRF Sossen har möten.

Publicerad 5 februari 2016

Vi kan verkligen påverka politikerna direkt

Lars-Robert Nordin, ordförande:
»Hotell- och restaurangfackets social­demokratiska förening, som vi egentligen heter, har funnits väldigt länge. Men i praktiken har föreningen varit insomnad sedan 2009. I höstas började vi bygga upp vår verksamhet igen och har redan över ­50 medlemmar. Många av oss som är med är förtroendevalda och det bidrar till att vi blir en levande förening med stark förankring ute på våra vanliga arbetsplatser. Det är våra villkor det handlar om.
Det ska vara lätt att vara med i HRF Sossen. Och att vara med i föreningen är ett bra exempel på hur man kan jobba med facklig och politisk samverkan. Alla som vill vara med är välkomna att till exempel hänga med på möten. Vi kan verkligen påverka politikerna direkt, vilket jag tror bidrar till att Socialdemokraterna har en bra arbetsmarknadspolitik.
En av de viktigaste politiska frågorna är rätten till heltid. Det är så viktigt, särskilt i vår bransch. Och anställningstryggheten – det finns så många rädda människor på våra arbetsplatser i den här branschen. Men vi vågar ta fajten. Det är viktigt.«

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här