De lär sig konsten att förhandla
Marie Lundahl, Conny Johansson, Annika Svensson, Jim Thunström, Joon Svedelius Lindström, Donna Helander, Patrik Johnson och Shayla Ara var några av de HRF:are som gick kursen. Foto: Anna-Karin Nilsson
förhandlingsutbildning

De lär sig konsten att förhandla

Medbestämmande­lagen, förtroendemannalagen och förhandlingsteknik. Det var några av ämnena på schemat när HRF-medlemmar från hela landet gick utbildningen Laf, Lag, avtal och förhandling.

Jim Thunström, skyddsombud och platsombud på Max Våxnäs, avdelning Karlstad:
– Vi är en grupp med förtroendevalda från hela landet som går utbildningen Lag, avtal och förhandling på Runö ­folkhögskola. Jag är ny som platsombud och har aldrig förhandlat, så kursen är nyttig och väldigt givande.
– Jag har hört om medbestämmande­lagen och förtroendemannalagen tidigare, men här har vi verkligen fått öva på olika slags förhandlingar. Vi har fått lite tips och trix. Till exempel att man gärna kan ha med sig någon till förhandlingen, en annan medlem eller en ombudsman om det är en tvist. En annan bra sak är alla nya kontakter man får, och chansen att byta erfarenheter.
– Jag kommer fortfarande vara nervös inför att gå in i förhandling första gången, men utan den här kursen hade det varit mer kaos.

Fråga om jobbet.
108
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

@hotellrevyn

Vi finns där du finns
Fråga om jobbet.
108
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här